Berichten‎ > ‎

Sportgala De Pinte ... MEGA succes voor Atletiek De Pinte !!

Geplaatst 16 nov. 2009 12:46 door lieven@atletiekdepinte.be   [ 16 nov. 2009 14:15 bijgewerkt ]

Zondag 15 november werd in het OCP "Het Sportgala" (ofte Kampioenenviering in een Nieuw Kleedje) onder ruime belangstelling voorgesteld.

Het was een groots opgezet spektakel in aanwezigheid van heel wat prominenten uit zowel politieke kringen, maar ook enkele bekende gezichten uit de sportwereld. Hiermee bracht het gemeentebestuur op een duidelijke manier de erkenning dat Sport in De Pinte een erg prominente plaats inneemt. En met succes, want ook Atletiek De Pinte neemt daarin graag haar dankbare plaats in!

 

Dat onze sportclub steeds meer aan belang wint, werd meer dan duidelijk tijdens de uitreiking van de trofeeën! Zo werden we in niet minder dan 3 categorieën genomineerd!!

 

Eerst was het de beurt aan Aaron Botterman die – gezien zijn grandioos groeiend palmares overwinningen in (oa) hoogspringen en meerkamp – terecht genomineerd werd binnen de categorie “Sportman van het Jaar”. Het overenthousiaste applaus (of waren het vooral de vele vrouwelijke fans …?) gaven Aaron zijn verdiende eerbetoon!

 

 

 

Vervolgens was het aan Nele Depoortere die met de trofee “Sportvrouw van het Jaar” ging lopen. Een meer dan terechte beloning voor haar prestaties op (oa.) Estafette tijdens de Beker van Vlaanderen en  haar talloze persoonlijke successen, werden door de jury opgemerkt én beloond!! En Nele bewijst niet alleen op de piste haar mannetje te staan, maar wist ook de vragen van de AVS reporter perfect te beantwoorden.

 

 

Tot slot werd ook onze Ere-voorzitter Antoine Mathys op het podium uitgenodigd binnen de categorie “Sportverdienste van het Jaar”. Geen eerbetoon kan voldoende inschatten hoeveel tijd en energie Antoine in de Sport en meerbepaald in Atletiek De Pinte heeft gestoken gedurende die vele jaren. Niet alleen als oprichter van de Atletiekclub, maar ook als organisator van “zijn” Jogging in Zevergem! Antoine wordt in het wereldje daarom niet onterecht tot “Keizer van de Joggings” gekroond! We zijn Antoine als club dan ook erg dankbaar om er ook vandaag nog voor te zorgen dat we kunnen blijven groeien!

 

 

Wij kijken dus met een fiere blik terug op deze editie van het Sportgala van De Pinte! Graag willen we hierbij nogmaals het Gemeentebestuur en zeker ook de Sportdienst voor dit initiatief bedanken! Verder wensen we alle deelnemede atleten en andere sportclubs heel veel succes toe en hopen we om ook volgend jaar terug - letterelijk - in de schijnwerpers te mogen staan

Comments