Berichten‎ > ‎

Verslag van de veldloop Schaal de Booser op Don Bosco Zwijnaarde 6/11/2016

Geplaatst 9 nov. 2016 09:03 door ATLETIEK DP Stefaan

Zondag 6 november werd het veldloop seizoen geopend met de Schaal De Booser wedstrijd op de terreinen van het Don Bosco College Zwijnaarde.
Ik trok richting Zwijnaarde met zeven kindjes van onze club om aan te sluiten bij een groep atleetjes van Gent. Na een gezamenlijke opwarming, mochten onze kangoeroes Margaux en Fiebe de spits afbijten. De jongste atleetjes werden begeleid tijdens hun wedstrijdje. Zoals op de scholenveldloop liep Margaux mooi gedoseerd en hield voor de laatste metertjes voldoende adem over om voor de tweede maal op rij het hoogste schavotje te behalen. Dikke proficiat Margaux!! Ook Fiebe deed het uitstekend en behaalde een top 5 plaats! Fantastisch! Ook bij de jongens haalden we een podiumplaats. Kangoeroe Robin Dooms ging met de derde plaats aan de haal in zijn wedstrijdje! Bravo Robin!
Daarna was het de beurt aan de benjamin meisjes waar Luca Cocquyt de kleuren van onze club vertegenwoordigde. Ook zij liep een mooi wedstrijdje en zette door tot het einde. Chapeau daarvoor!! 
Vervolgens mocht zusje en pupil Skye Cocquyt van start. De pupillen hadden een ferme 1400 meter af te leggen en dat deed Skye voortreffelijk. 
Tenslotte waren onze twee jongens (pupillen) aan de beurt. Rens De Waele eindigde na 1400 meter mooi negende in 5’46, niet veel later volgde Mathis Burms op een mooie achttiende plaats. 
Aan alle atleetjes een dikke pluim voor hun doorzetting en inzet. Hopelijk hebben jullie de smaak te pakken en kan ik met jullie naar één van de komende veldloopjes gaan.

Trainster Nele De Poortere


Comments