De meisjes trokken zaterdag 27 april naar Bornem voor hun kwalificatiewedstrijd. De euforie was groot direct na de match toen bleek dat KAAG - weliswaar nipt - als tweede was geëindigd en dus door mocht naar de finale. De vreugde was echter van korte duur, want na hertelling van de punten strandden ze uiteindelijk op een verdienstelijke derde plaats met amper één punt minder dan AVLO en slechts 5 punten minder dan winnaar ACW. Het waren vooral de miniemen die klappen uitdeelden met niet minder dan 7 overwinningen. De pupillen lieten jammergenoeg wat punten liggen op de 1000m en in het hockey. De aflossingsploeg, waar ook Louise-Marie deel van uitmaakte, haalde een mooie tweede plaats. Lies slaagde er in haar PR op de 300m met bijna 2 seconden aan te scherpen.

De jongens mochten daags nadien in Hamme tonen dat ze het minstens even goed konden. Ze zijn met verve in die opdracht geslaagd en gingen resoluut met de overwinning aan de haal met 12,5 punten voorsprong op ACW. Dat betekent dat ze op 14 september de finale mogen betwisten met de 12 beste clubs van Vlaanderen. Ook bij de jongens waren de grootste kanonnen te vinden bij de miniemen met wel 6 overwinningen. Bij de pupillen kon de aflossingsploeg - voor drie vierde bestaande uit Pintse atleten - net zoals bij de meisjes een tweede plaats in de wacht slepen. Opnieuw werden in die leeftijdscategorie de laagste punten verdiend met 1000m en hockey. Rens - al toe aan zijn vierde wedstrijd van het seizoen - was opnieuw de man in vorm met maar liefst twee nieuwe besttijden. Door bijna zes seconden van zijn 1000m-tijd te doen staat hij voorlopig op een 27ste plaats op de nationale ranglijst.

Het was prachtig weer, ideaal dus voor de eerste kampioenschappen van het jaar. Op die tweedaagse provinciale kampioenschappen voor cadetten en ouder, was het voor velen nog wat wennen en er terug wat inkomen, maar toch waren er al enkele stevige prestaties. Van Pintse kant werden die vooral geleverd door de broertjes Hauttekeete, met stevige PR verbeteringen voor Jente op de 110 m horden en op de 200 m en maar liefst vier provinciale titels ( moet er nog zand zijn ) ! Maandag was ook broer Siebe aan de slag, met een heel sterke 300m horden, goud en PR verbeterd met 2 sec en een zilveren 100m horden. Maar ook veel andere prestaties mochten gezien zijn en die werden geleverd door Jenna De Smet ( zilver ), Thibeau Verniers ( PR ), Jenten Goeteyn ( PR ), Zara Van Renterghem en Julie De Clercq 

Einde van de paasvakantie, zomerse temperaturen, lekkere hotdogs ... ideale omstandigheden voor een gezinsuitstapje naar Maldegem. Competitiebeesten Luca en Rens brachten allebei hun zus mee: zowel Skye als Milla kwamen voor de eerste keer dit jaar aan de start. Alleen Cas moest het zonder zijn broer Warre stellen, maar dat liet hij zeker niet aan zijn hartje komen. Hij wierp de hockeybal meer dan 30m ver en nam daardoor een bronzen medaille mee naar huis! De andere vier atleten gaven uiteraard ook het beste van zichzelf. Luca verbeterde zelfs op de drie nummers haar best prestaties, zelfs op een 60m tegenwind! Petje af!

Afgelopen weekend kwamen er twee van onze jeugdatleten aan de start. Robin trok zaterdag naar Beernem alwaar hij maar liefst 10 seconden van zijn besttijd af haalde op de 600m. Rens was zondag van de partij op de paaseieren meeting te Sint-Niklaas. Vraag je je af of hij in vorm is? Welnu, met vier PR's kan je daar toch moeilijk aan twijfelen, niet? Proficiat aan beide jongens!

De eerste wedstrijd van het zomerseizoen lokte redelijk wat jeugdatleten naar Deinze: 227 deelnemers waarvan 27 van KAAG. Het was vrij zonnig, maar bij momenten liet de oostenwind zich toch voelen. Voor iedereen een nadeel dus in de sprint, voor de pup en min jongens bovendien een nadeel in het verspringen, maar voor de anderen dan weer een voordeel daar zij de andere stand gebruikten.
Onze atleten brachten het er uitstekend vanaf in hun meerkamp. Vier Pintse atleten behaalden een top 10 plaats in hun categorie met bijbehorende medaille (Cas derde, Jan vijfde, Maxime zesde, Lies negende), de anderen moesten het stellen met elk een grote zak snoep.

Naast de kids athletics stond er ook onze finale test start2run 10 km op het programma.

Bedankt aan alle atleetjes voor jullie inzet! Bedankt aan alle begeleiders voor jullie enthousiasme! Bedankt aan alle helpers om de proeven in goede banen te leiden!

De paashaas liet me weten onder de indruk te zijn en denkt er over na volgend jaar terug te komen. Als de spierpijn tenminste over is tegen dan ;-)

Infosessie maandag 1 april 2019 om 20u in de cafetaria van sportpark Moerkensheide in De Pinte

Inschrijven klik hier

SPONSORS
Binnenkort

©Atletiek De Pinte 2018, website powered by Twizzit.com