Afgelopen zondag (7 juli) was er de 5de jogging van het criterium Vlaamse Ardennen: Raploperkesjogging te Brakel. Het was een mooi vernieuwd parcours met een paar fameuze hellingen. Antoine, Ginette, Danny, Elly, Lara, Tia René, Bart, Ophelie en Brigitte waren van de partij. Op naar de 6de jogging van het criterium: Egmontloop Zottegem op zaterdag 17 augustus. Allen daarheen!
https://photos.app.goo.gl/D3ArgvDPHrFHEh9eA

Voor de tweede keer dit seizoen trokken we naar Ertvelde, ditmaal voor het provinciaal kampioenschap. Er was een pak minder wind dan de vorige keer, bovendien lichtjes tegen, waardoor de sprintrecords veelal uitbleven. Loïc bewees echter dat je geen stevige rugwind nodig hebt om je PR scherper te stellen en snelde de 60m af in een nieuwe besttijd van 9.22 in de reeksen. In de finale kon hij bevestigen met 9.28, goed voor een zilveren plak. Ook Robin plaatste zich voor de finale en werd er vijfde. Een andere zilveren medaille was er voor Cas die in het kogel - ondanks een verbetering van zijn PR met 40 cm - een aantal krachtpatsers voor zich moest laten gaan. In het hockeybalwerpen was de tegenstand iets minder en had hij gelukkig genoeg aan 28m65 om zich van een tweede plaats te verzekeren. Pintse hoogvlieger van het kampioenschap was Jan. In het hoogspringen liet hij alle tegenstand ver achter zich met een nieuw PR én nieuw clubrecord: voortaan staat er 1m33 achter zijn naam. Naast die gouden medaille wist hij ook nog het zilver te veroveren in het verspringen.

 

Vrijdagavond 28 juni stonden er 2 joggings van het criterium Vlaamse Ardennen op de agenda. Onder een stralende avondzon was de Adelardusjogging te Huise the place to be voor de lange afstandlopers en de Lierdeloop voor de sprinters. Bij de kidsrun van de Adelardusjogging was zowel bij de meisjes als bij de jongens de eerste plaats weggelegd voor 2 KAAG leden: Sien V.N. en Thomas M. Gefeliciteerd met jullie prestatie! Na de kidsrun was het tijd voor de jogging waar Sien, Tia, Papa Sien (Frederik) en Danny het heuvelachtig parcours met brio hebben doorstaan. 
De volgende jogging van het criterium gaat door op zondag 7 juli 2019 te Brakel: Raploperkesjogging. Meer info via onderstaande link: https://sites.google.com/compufixbrakel.be/jogging-club-brakel/activiteiten/raploperkesjogging/2019?fbclid=IwAR3Yr-b1in4sOTzUxqHjV-U3NThppGELj_kgrej2H02Xj4PdBSbbxf5LOXo
Allen van harte welkom!

 

We kunnen terugblikken op een geslaagde editie van de Pintathlon, de finale test start2run, de BBQ en tombolatrekking van zondag 23 juni 2019. We waren ongeveer met 50 medewerkers om al deze activiteiten in goede banen te leiden. De zon was ons zeer gezind en bleef maar schijnen, ook op de gezichten van de 109 deelnemers aan de pintathlon, de 20 start2runners en +/-220 deelnemers aan de BBQ.

Hieronder de links met foto’s:

Pintathlon

Start2run

Prijsuitreiking Pintathlon + sfeerbeelden BBQ

Na het veroberen van de BBQ (zondag 23 juni 2019) was het tijd voor de trekking van onze tombola met als hoofdprijs een fiets t.w.v. €450. In bijlage de winnende nummers. De prijzen kunnen afgehaald worden na de training op maandagavond of donderdagavond om 19u30 op het sportpark Moerkensheide in de materiaalruimte van atletiek De Pinte. Gelieve eerst contact op te nemen met Isabeau via mail isabeau@atletiekdepinte.be. De prijzen kunnen afgehaald worden t.e.m. donderdag 11 juli 2019. Bedankt voor jullie steun!

 

 

 

 

 

We mogen terugblikken op een geslaagd evenement, hierbij de resulaten:

Resultaten PINTATHLON 2019

Jullie hebben atletiek De Pinte tot plezanste vereniging van De Pinte gekozen.

FIER om hiervan deel uit te maken!

BEDANKT! 

Artikel Het Nieuwsblad

Momenteel kan je via het Nieuwsblad je stem uitbrengen voor de plezantste vereniging van Vlaanderen en win zo €1,000 voor je vereniging. Via onderstaande link kan je je stem uitbrengen op "Atletiek De Pinte". Dit alles neemt hoogstens 1 minuutje in beslag. Alvast bedankt voor je stem!

http://bit.ly/plezantstevereniging

Interregio Ertvelde zaterdag 8 juni 2019

Jawel, we trokken ondanks het licht stormachtige weer toch naar Ertvelde. Nee, we deden er niet mee aan het tweede Thunderkubb tornooi. Maar we konden doordat de wind van die kant kwam wel het tornooi tot in alle details volgen vanaf de atletiekpiste. Gelukkig was het ook voor onze (horden)sprinters een vrij gunstige windrichting. En zolang ze nog geen cadet zijn, mag het duwtje in de rug gerust de 2 m/s overschrijden om homologeerbare tijden neer te zetten. Enkelen deden dat met verve en lieten hun besttijden sneuvelen met ettelijke tienden. De wind was ook de speerwerpers gunstig gezind zodat zowel Lies als Rens hun respectievelijke records braken. Maar laten we zeker de knappe prestaties van onze benjamins op de 600m niet vergeten: Sien ging solo richting een sterke 2:14.76 terwijl Loïc met 2:03.50 op anderhalve seconde van trainingsmaatje Jan komt. Je moet het maar doen met die felle tegenwind!

 

 

Deze editie in juni webben we een recordaantal aan deelnemers mogen ontvangen. Niet minder dan 362 enthousiaste joggers hebben het beste van zichzelf kunnen geven op onze gevarieerde omloop!

Uitslag Kids 5-6jaar

Uitslag Kids 7-9jaar

Uitslag Kids 10-12jaar

Uitslag 4km 1 ronde

Uitslag 7km 2 ronden

Uitslag 10km 3 ronden

Foto's:

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Nog een reeks foto's van onze bevriende en alom gekende fotograaf Gaby De Vos:

Deel 5

Deel 6

 
 
 
SPONSORS
Binnenkort

©Atletiek De Pinte 2018, website powered by Twizzit.com