Echt spannend was het niet daar in Tienen. Reeds na de eerste twee proeven stonden we aan de leiding. We bouwden onze voorsprong stelselmatig uit om uiteindelijk met maar liefst 20.5 punten meer dan de dichtste achtervolger de beker binnen te halen. Er was een lekker septemberzonnetje, een heerlijk uitgebreid KAAG buffet en bijzonder amicale sfeer. Onze Pintse delegatie bestond uit zes pupillen en één miniem. Heel wat van hen slaagden er nog in om als afsluiter van het seizoen pr's scherper te stellen. Het aflossingsteam met o.a. Titus, Sander en Maxime kon 9 punten in de wacht slepen. Tomas etaleerde zijn talent op de 1000m en bracht KAAG zo 8 punten bij. Bescheiden bijdragen maar toch zeer gewaardeerd.

 

Een aantal recreant joggers in actie op de 30ste Zwalmjogging (criterium Vlaamse Ardennen) zaterdag 14 september 2019. Antoine, Anouschka, Danny, Sarah en Peter hebben de heuvels onder een stralende zon onder handen genomen.
 

Luca in actie op de Athletics Classic te Deinze op zaterdag 7 september 2019. Foto's en resultaten:

Op de Belgische kampioenschappen aflossingen te Merksem hebben de leden van KAAG een aantal gouden medailles in de wacht kunnen slepen:

 

10 jeugdatleten van De Pinte waren aanwezig op de allerlaatste interregiowedstrijd van het zomerseizoen. Bij de benjamins was het vooral uitkijken naar de prestaties van Cas Dhont. Hij moest zijn 3e plaats op de interregio ranglijst zien vast te houden, iets wat hem ook gelukt is, proficiat Cas!

Ook bij de pupillen had Luca Cocquyt er een druk seizoen opzitten. Zij eindigt op een mooie 15e plaats met 5 deelnames.

Miniem Lies Van Hoey haalde een mooie 13e plaats met 4 deelnames.

Na hun mooie prestatie vorig weekend, deden de 4 snelle benjamin jongens, Jan, Robin, Cas en Loïc, hun nummertje op de 4x60 nog eens over maar deze keer waren ze wel de snelste in een mooie tijd van 37.39s. Jan probeerde nog eens om zijn clubrecord (1m33) in het hoogspringen wat scherper te stellen maar strandde op een mooie hoogte van 1m28, wat ook al een indrukwekkende hoogte is voor die benjamins!

alle resultaten van onze atleten:

 

Prachtprestatie in de vooravond van onze scholieren jongens 4*100 m op de Memorial Van Damme met winst als resultaat. Gefeliciteerd Jente, Benjamin, Lars en Arne!

Aaron Botterman won zondag 1 september de zilveren medaille op de 800m op het Belgisch kampioenschap atletiek te Brussel. Gefeliciteerd!
 

In bijlage een aantal sfeerbeelden van deelnemende leden aan de jogging Dwars door Nazareth op vrijdag 30 augustus 2019. Lies, Luna, Kyana, Saaske, Wim, Frederik, Wido, Anouschka, Sarah, Gert, Peter, Antoine en Ambulance Oost gaven het beste van zichzelf.

Het PK aflossingen kon vooraf al niet meer stuk want we hadden maar liefst 17 atleetjes uit De Pinte op het wedstrijdblad geplaatst!

De sfeer zat goed en de goede resultaten volgden. De benjamin delegatie bracht 3 medailles mee naar huis!

In de 3x600m zorgden Sien en Fiebe na 2 wissels voor een mooie uitgangspositie en kon Sam het mooi afronden en de zilveren plak in de wacht slepen. 
Eveneens in de 3x600m was bij de benjamin jongens, zoals verwacht, de ploeg uit het Meetjesland een maatje te sterk. 
Het werd wel een mooie spannende strijd voor de overige 2 podium plaatsen. Loïc & Robin bleven mooi vooraan in de wedstrijd en Jan was letterlijk door een wesp gestoken en snelde naar de bronzen medaille.

In de 4x60m zorgen de benjamin jongens blijkbaar voor een unicum op een PK door met slechts 2 hondersten van een seconde verschil op de 2e plaats te eindigen. 
Met een tijd van 36.97 werd wel meteen ook de 2 beste jaarprestatie afgeleverd.

 

 
Voor het provinciaal kampioenschap aflossing moesten we dit jaar niet ver rijden : de piste van Deinze naast de Brielmeersen en het kanaal van Schipdonk was de plaats voor de zonnige afspraak. 
Andermaal vlogen de vonken ervan af en de records in het rond. Zowel bij de cadetten en de scholieren liepen de Kaag ploegen een provinciaal record op het koninginnenummer van de aflossing : 4 x 100m. Voor de scholieren zelfs de tweede beste tijd ooit gelopen in Belgie ! En die scholieren deden er nog een schepje bovenop, met winst in de aflossing 4 x 200m alle categorieën ! Dit ook met een stevig clubrecord. 
Dit zijn de personen aangesloten bij De Pinte die zondag deelnamen ( bij cadetten en ouder ) : 
CAD - 4x100 - Heren 1 Hauttekeete Siebe en De Vos Senne 45.10 (PR) -
SCH - 4x100 - Heren 1 Hauttekeete Jente en Dendoncker Arne 42.41 (PR)  
JUN - 4x100 - Heren 1 Vancoetsem Arne  44.60  
 AC - 4x200 - Heren 1 Dendoncker Arne en Hauttekeete Jente 1:29.92 (PR) 
 
 
 
 
 
SPONSORS
Binnenkort

©Atletiek De Pinte 2018, website powered by Twizzit.com