Omwille van de beslissing van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om alle parken te sluiten wegens het aangekondigd stormweer, wordt het BK veldlopen van komende zondag 23 februari verplaatst naar het volgende weekend. De exacte datum wordt later gecommuniceerd. Het BK veldlopen Masters van zaterdag 22 februari gaat wel gewoon door. De KBAB besliste daarom ook om alle loopnummers vanaf 800m van het BK indoor Juniores/Beloften (29/02) en Cadetten/Scholieren (01/03) te verplaatsen naar het BK indoor Masters van 8 maart.

Onze benjamins, tijdens het PK veldlopen in Maldegem, in de krant!

Afgelopen zaterdag, 15/02/20, was de topsporthal gevuld met een kleine 1000(!) atleten die allen wilden schitteren tijdens de befaamde aflossingsmeeting van onze eigen club. Zelf waren we met 40 deelnemers van Atletiek De Pinte aanwezig.

Naast de reeksen van 4x200m kwamen ook de gewone disciplines aan bod. Benjamin Sam kon haar tijd op de 60m sprint verbeteren, ook pupillen Luca en Louise-Marie stelden hun persoonlijk record wat bij op die 60m. Vooral Luca bleek een topdag te hebben want ook haar verspringrecord sneuvelde en als kers op de taart kon ze samen met Louise-Marie en 2 pupillen van de Blaarmeersen de eerste plaats pakken op de afsluitende 4x200m!
Ook Arne kon het indoorseizoen mooi afsluiten met een nieuw record in het kogelstoten.

De spannende aflossingsreeksen waren zeer druk bezet. Alle atleten werden vanuit de tribune luidkeels aangemoedigd en gaven het beste van zichzelf! Bij de benjamin jongens was het spannend tot in de laatste reeks. De ploeg van Ruben en Bram hadden lang de 3e beste tijd maar in de laatste reeks liep er een ploegje toch een paar tienden sneller. Ze mogen terecht fier zijn op hun 4e plaats!
De pupillen konden zowel bij de jongens als bij de meisjes de gouden plak mee naar huis nemen. Maxime, Jan, Loïc en Dante (Blaarmeersen) verbeterden net het clubrecord niet, maar ze zetten wel een straffe tijd van 2:01.46 neer.
Ook Lies mocht met haar ploegje bij de miniemen op het hoogste schavotje staan. Zij konden wel een nieuw clubrecord op hun naam zetten.

Proficiat aan iedereen! Samen hebben jullie er een mooie atletieknamiddag van gemaakt.

 

 

 

Aaron Botterman werd vandaag 16 februari, tweede op het Belgisch kampioenschap 800m in 1.49.46. Nadat hij de wedstrijd gemaakt had, werd hij op de finish geklopt door Auréle Vandeputte. Hieronder een video van de race, daarin kan je deel van de wedstrijd volgen. Vanavond kijken op AVS, lokale televisie.

Link wedstrijd

Of er wind was zegt u? Onze 14 deelnemers slaagden er in om samen maar liefst 19 PR's scherper te stellen. Dus ja, je zou inderdaad wel kunnen stellen dat er een gunstige wind waaide in de Topsporthal.

Eerstejaars Jan en tweedejaars Maxime kwamen tegen elkaar uit in de 60m bij de pupillen en beslechtten het pleit met slechts enkele duizenden van een seconde in het voordeel van Maxime. Met hun tijd van 8.93 zetten ze de 13de tijd van het seizoen neer op de nationale ranglijsten. Door het aanhouden van een drie-pas ritme en een felle eindspurt verzekerde Maxime zich ook van de vijfde stek in de ranglijsten 60m horden in een uitstekende tijd net onder de 11 seconden. Nog zo'n magische grens is die van 4m in het verspringen die Jan voor het eerst wist te overschrijden. Hij heeft ongetwijfeld nog meer in zijn mars.

De pupillen dames deden het bijzonder goed in het kogelstoten. Luca verbeterde zich met 22cm tot 6m48, Margaux zoekt stilaan aansluiting bij haar trainingsmaatje met een worp van 6m24.

En wat te denken van de knalprestatie van onze miniem Rens op de 1000m? Reekswinst in een tijd van 3:03.70 oftewel goed voor de tweede plaats op de nationale ranglijsten.

Er is zonet beslist om de training van maandag 10/02 uitzonderlijk af te gelasten omwille van de onvoorziene weersomstandigheden. 

Op zaterdag 01/02 waren er een aantal van onze jeugdatleten aanwezig op de indoormeeting Aalst. We waren niet met zoveel deze keer maar de prestaties mochten er terug zijn. Er sneuvelden heel wat persoonlijke records en daar doen we het voor, onszelf stap voor stap verbeteren! We wensen ook Loïc veel beterschap die zich blesseerde tijdens het horden en een hele tijd noodgedwongen afwezig zal zijn.

Proficiat aan iedereen!

 

Eentje bij op het palmares van Jente Hauttekeete, Belgisch en Vlaams kampioen meerkamp, 3e prestatie allertijden en tevens 3e op de huidige wereldranking! Gewoonweg TOP!

*zaterdag 14 maart VAL-Jeugddag: 

In de Topsporthal te Gent gaat een dag vol atletiek- en spelplezier door. Je kan deelnemen in groepjes van 4 kinderen met 1 begeleider per groepje. Jongens en meisjes, aangesloten en niet-aangesloten bij een club, ... dat maakt niet uit!
De eerste proeven starten om 9u30. We ronden samen af om 16u00.
Snuif alvast de sfeer op met een filmpje van de vorige editie: https://www.youtube.com/watch?v=zfHLcwF_7HE
Inschrijven via Twizzit als groepje van vier en mét begeleider:

https://app.twizzit.com/v2/public/form/e87f4531b88ac405444bd1031e13e974

*zondag 29 maart De Paasspelen:
Kom naar de “Easter games” op ons eigen terrein alwaar je 8 ludieke proeven krijgt voorgeschoteld die je als team tot een goed einde moet brengen. Ook de paashaas zal present zijn! Breng gerust ook niet-aangesloten broertjes of zusjes mee zolang ze ouder zijn dat 6 jaar. Zijn ze jonger, dan zijn ze welkom stipt om 11u voor de eierzoektocht aan de ingang van de piste. We zoeken ook ouders die willen meehelpen om de atleetjes te begeleiden en de proeven in goede banen te leiden.
We starten om 9u30 en ronden af om 12u00.
Inschrijven via Twizzit:

https://app.twizzit.com/v2/public/form/5abdcd97ad366f77789e99739200c249

*zaterdag 25 april Zeetraining pupillen-miniemen:
Pupillen en miniemen gaan met de bus naar Blankenberge voor een dag sport en spel op het strand en sluiten af met een duik in het Noordzeebad. Kostprijs bedraagt 10 euro inclusief toegang tot het zwembad en één drankje 's middags. De club legt bij voor het vervoer. Begeleiding voorzien door onze trainers Robbe, Wido, Clara en Lotte.
Vertrek om 8u45 stipt vanaf Moerkensheide, terug om 18u00.   

Inschrijven via Twizzit:

https://app.twizzit.com/v2/public/form/c87e8928c1180fb2cf32b20723dea29e

SPONSORS
Binnenkort

©Atletiek De Pinte 2018, website powered by Twizzit.com