Zondag 19/01/20 was er een hoogdag in het lopende indoorseizoen met het Kampioenschap van Vlaanderen. De vrolijke bende van KAAG was terug prominent aanwezig. Xanthe haalde een mooie dubbelslag met een zilveren medaille op de 60 m en een bronzen medaille op de 200m bij de scholieren, dankzij een verbetering van haar persoonlijk record. Er was ook brons weggelegd voor eerstejaars scholier Senne. Alexander haalde de finale van de 60m horden, door sneller dan ooit te voren te lopen op deze afstand. Gefeliciteerd!

Er werd alweer een ruime delegatie afgevaardigd naar het PK veldloop afgelopen zondag. Dit jaar was het Sint-Annapark in Maldegem de plek waar de titels werden uitgereikt, voor velen een favoriete omloop met start en aankomst op het grasveld, maar vooral een mooi parcours doorheen het parkbos met kuitenbijtertjes doorheen het zand en over de heuveltjes. Een aantal van onze atleten wisten een top 10 plaats in de wacht te slepen. Sien en Rens kwamen met hun vijfde stek net te kort voor een plaats op het podium, maar mogen zeker met fierheid terugblikken op een geslaagde wedstrijd. Proficiat aan alle deelnemers!

    

Zaterdag 11/01 was er terug heel wat volk van onze jeugd atleetjes  in de topsporthal voor de meeting van Vlierzele Sportief.

Alweer een bevestiging van het grote potentieel in onze afdeling met heel wat mooie prestaties en zelfs PR’s. De meesten kwamen zich klaarstomen voor de 4x200m die zal doorgaan op de KAAG aflossingsmeeting op zaterdag 15/02. En onze ploegen deden dat schitterend. Zowel de pupillen jongens als meisjes snelden naar de overwinning in heel mooie tijden. Een speciale vermelding voor Lies V.H. die met haar miniemen ploeg zowel het clubrecord als provinciaal record scherper stelde.

Proficiat aan alle deelnemers!

Niet vergeten: Wil je ook deelnemen aan de KAAG aflossingsmeeting (15/2), laat dit dan zo vlug mogelijk weten aan jullie trainer!

 

We waren afgelopen donderdag met maar liefst 14 dapperen om het parcours van 10 km aan te vatten! Iedereen heeft deze afstand met glans en met plezier tot een goed einde gebracht (op de foto in bijlage ontbreken nog twee personen). Hiernaast waren er ook nog drie andere lopers die een kortere afstand gelopen hebben. Wat een mooie groep en prestatie om het jaar mee te starten! Dikke proficiat allemaal! We hopen jullie in 2020 zo veelvuldig en enthousiast te mogen blijven verwelkomen.

Bedankt Sarah en Suzanne voor de begeleiding!

Nieuw Belgisch indoor record 4x200m voor de junior heren Jente Hauttekeete, Benjamin Evrard, Arne Dendoncker en Lars Coene (1.31.63) op de VS meeting van zaterdag 11 januari 2020! Gefeliciteerd mannen!

Met de STAX eindejaarsmeeting op zaterdag en de kerstveldloop in Ertvelde hadden onze atleten de keuze tussen zowel indoor als cross. Tess deed als enige de dubbel en trad aan in beide wedstrijden. Ze ging op zoek naar de 10" grens op de 60m, maar zal nog even moeten wachten voor dat doel wordt bereikt. Maar geduld en hard werk wordt ongetwijfeld beloond.
Lies bevestigde haar goede vorm door alweer een nieuw PR op de 150m en een mooie 8.76 - slechts 2 honderdsten boven haar besttijd - op de 60m.
Tijdens de cross waren alle ogen gericht op gevestigde waarden Sam en Sien. Beide meisjes haalden een mooie vijfde plaats. Maar het was Tijs die voor de uitschieter zorgde met een knappe vierde stek. Proficiat!


De Pintse atleten blijven de weg vinden naar de Gentse topsporthal. Afgelopen zaterdag (21/12/2019) vonden we 21 ons bekende namen (4 benjamins, 13 pupillen en 4 miniemen) tussen de hele resem deelnemers. Omwille van organisatorische problemen waren er nogal wat verschuivingen in de effectieve starttijden t.o.v. het uurrooster. Daardoor kwam niet iedereen even goed opgewarmd aan de start. Zeker de prestaties op de 1000m hadden daar onder te lijden, al zijn er ook uitzonderingen zoals Margaux die haar PR op die afstand liet sneuvelen met maar liefst 5.6 seconden.
Een prestatie die in het oog springt is die van Cas die zonder specifieke opwarming en amper 3 minuten na zijn succesvolle 60m zomaar eventjes bijna 7m gooit met de 2kg zware kogel. Je moet het maar doen als eerstejaars!
Pechvogel van de dag was Cédric, die ten val kwam tijdens de 60 horden, maar zijn karakter toonde door toch nog de race uit te lopen

 

 

Beste leden,

Tijdens de Kerstvakantie gaan de trainingen gewoon door.  De afgelopen dagen hebben jullie allemaal (leden) een mail ontvangen met een document voor (gedeeltelijke) teruggave lidgeld mutualiteit. Dit document is eveneens beschikbaar via jullie online Twizzit account.

Op donderdag 9 januari 2020 is er ons jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie dat doorgaat in de cafetaria (Deel II en III) van het sportpark Moerkensheide. De receptie start om 18u30 (einde rond 21u) en vanuit de cafetaria kunnen jullie allen jullie kinderen bezig zien tijdens de training. We zoeken nog een aantal vrijwilligers die willen meehelpen om de broodjes te smeren vanaf 18u tot 18u45. Wie wil meehelpen kan een berichtje sturen naar danny@atletiekdepinte.be of via Twizzit.

Evenementen 2020:

 

De Moerkensheidelopers op de warmathon in Gent! 

Wie een jaarboek 2019 en/of een zomerkalender 2020 wenst aan te kopen dan graag tegen ten laatste 31 december 2019 een berichtje sturen naar Sofie (secretaris KAAG, kaag@val.be).

 

SPONSORS
Binnenkort

©Atletiek De Pinte 2018, website powered by Twizzit.com