VAL-Jeugddag

WAT?

De jeugddag is een speelse atletiekdag!!!

De jeugddag is een buitenkans om in kleine groepjes je krachten te meten en vooral véél plezier te beleven. Per uur doe je twee atletiekproeven (horden, speerwerpen, medicinebalwerpen, … ) en één nevenactiviteit (kettingsprong, puzzelloop, run for life, …). 

Er is ook een zoekspel, een soort zoektocht en kruiswoordraadsel over atletiek in één. Elke categorie krijgt een eigen zoekspel. Op het einde van de dag moet elk groepje zijn formulier in de bus droppen. De winnende groep wordt bekend gemaakt in Atletiekleven, het tijdschrift van de VAL en krijgt een mooi aandenken.


VOOR WIE?

Voor Benjamins, Pupillen, Miniemen (ook kinderen van deze leeftijd die geen lid zijn) en enkele begeleiders

Je wordt ingedeeld in groepjes van vier kinderen met jongens en meisjes samen, onder leiding van een trainer of begeleider. De groepjes worden samengesteld per categorie (Benjamins, Pupillen en Miniemen) en per club.

Ook niet-leden mogen deelnemen, dus pak je broer, zus, vriend, vriendin, … maar mee!

We vragen wel voldoende ouders die mee willen gaan als begeleider.


WAAR?

In de Topsporthal Blaarmeersen in Gent

Adres: Zuiderlaan 14, 9000 Gent

 

WANNEER?

  • Datum:                 zaterdag 28 februari 2015
  • Onthaal:             vanaf 8:30 uur
  • Eerste proeven: vanaf 9:30 uur
  • Einde:                 om 16:00 uur

 

INSCHRIJVEN?

Is verplicht en dat kan je hier doen!


KOST?

  • Deelname:             € 1 per deelnemer, voor 'Kom op tegen Kanker'

WAT HEB JE NODIG?

Een lunchpakket, sportkledij en veel energie!


EXTRA INFO?

Onze hele atletiekwereld was in oktober geschokt door het nieuws dat bij Thomas Van Der Plaetsen, onze meest beloftevolle tienkamper,

teelbalkanker werd vastgesteld. Thomas reageerde waardig en met zijn gekende vastberadenheid. Gelukkig werd de kanker in een vroeg stadium ontdekt, Thomas liet zich meteen opereren en kreeg nog een nabehandeling met chemotherapie.

Ondertussen is Thomas opnieuw aan het trainen in Zuid-Afrika, waar hij hard werkt om komende zomer opnieuw op het wereldkampioenschap in Peking te staan. Uiteraard willen wij samen met jullie Thomas een duwtje in de rug geven. Het inschrijvingsgeld van €1/atleet* zal

doorgestort worden naar zijn goede doel Kom op tegen Kanker. Daarnaast zijn alle bijkomende acties van onze clubs welkom om nog extra fondsen te verzamelen voor dit goede doel.

Aangezien Thomas tijdens de Jeugddag nog aan het trainen is in Zuid-Afrika, kan hij jammer genoeg niet aanwezig zijn. Wij zullen er echter voor zorgen dat Thomas toch op andere manieren ‘aanwezig’ is op ons evenement.

Als bedanking zal elke club opnieuw een foto kunnen laten nemen als herinnering aan deze editie. Thomas heeft hiervoor zijn collega Hanne Claes gevraagd om met onze atleten op de foto te gaan. Hanne is meervoudig Belgisch Kampioene op de 200m en één van de meest beloftevolle spurters van dit moment. Zij haalde vorig jaar het EK in Zurich op de 400m Horden maar kon daar wegens een blessure haar kansen niet ten volle verdedigen (zie ook http://www.val.be/?mnuid=822).

Hanne zal samen met jullie atleten poseren voor een clubfoto.