Benjamien, Heb jij in het verleden (tijdens jouw jeugd) nog aan atletiek gedaan? Je bent woonachtig in Gent en je komt af en toe al fietsend of al lopend naar de training. Is dit om je conditie te onderhouden of heb je een bepaald sportief doel voor ogen?

Sinds begin vorig seizoen ben ik als trainer aan de slag bij KAAG De Pinte Atletiek en daar ben ik heel blij om! Als leerkracht LO / Opvoeder vind ik het heel tof om 's avonds nog wat jeugdtraining te geven, vooral als het heel koud is en regent geef ik het liefst training. Grapje


Ik woon in Gent en kom meestal met de fiets via parkbos. Soms loop ik ook. Nu loop ik niet meer zo extreem veel met een bepaald doel. Vooral om fit te blijven. Als er weer wedstrijden zullen zijn dan doe ik wel graag nog eens een halve marathon mee of 10km. Dat vind ik leuke afstanden. Ik liep al vele marathons en ultra trails (Mont Blanc, trans alpine run) maar nu komen de blessures wel vaak boven. Ik doe dan wat yoga en pilates om zonder pijn te kunnen blijven bewegen. Ik deed al heel wat alpinisme met beklimmingen van bergen boven 4000m in Zwitserland en begeleidde ook een groep naar de Anapurna in Nepal. Sporten in de natuur en in de bergen vind ik heel bijzonder. Je bent een beetje weg van al je comfort en het drukke leven, dat brengt me echt tot rust. Je sport er niet om anderen te verslaan, maar om samen veilig boven en terug beneden te geraken met respect voor de natuur! 

 

Hoe kijk jij terug op dit vreemde jaar?

Ik ben blij dat we dit vreemde jaar toch relatief goed zijn doorgekomen en vrij veel zijn kunnen blijven trainen met de atletiek ondanks corona. Het was in het begin wat vreemd, maar nu is het al een gewoonte om les te geven met de strenge corona- richtlijnen.

 

Wat voor soort training geef je zelf het liefst en waar haal je als trainer de meeste voldoening uit?

Ik geef het liefst looptraining in combinatie met evenwichtsoefeningen, coördinatie, reactiesnelheid, lichaamsbewustzijn en functionele kracht en mobiliteit, maar ook tik- en loopspelen. Het is een tof team bij KAAG De Pinte, de trainers en staf zijn een leuke bende, we staan steeds klaar voor elkaar voor een vervanging of wat hulp en raad. Dat is belangrijk! Ik vind het altijd super om training te geven aan kinderen, om hen te motiveren om te bewegen en te sporten! Ik krijg daar zelf ook steeds energie van. Ik probeer de trainingen uitdagend en leuk te maken voor iedereen, ik maak graag een grapje en een praatje met de atleten is altijd super.

 

Hoe ervaar je de maandelijkse vergaderingen met het trainerskorps?

Ik moet nog een beetje wennen aan de on- line- trainersvergaderingen. Ik vergeet dat vaak gewoon omdat ik nog met van alles bezig ben.

Ik wens iedereen alvast een fijn eindejaar toe, en wat er ook gebeurt: KEEP ON RUNNING!!

 

Published by Danny