Op 5 juni 2022 organiseren wij opnieuw onze jogging in De Pinte, die vanaf dit jaar omgedoopt wordt tot "Art of Sports Jogging".

Locatie: sportpark Moerkensheide, De Pinte

9u30 kidsrun

10u00 Art of Sports Jogging - keuze uit 4, 7 en 10 km

Inschrijven kan via deze link.

 
De laatste cross van het seizoen is er ééntje dat kan tellen, de laatste manche van de crosscup en tevens het BK veldlopen.
 
Met 8 jeugdatleten kwamen we aan de start met atletiek De Pinte. Allen gaven ze terug het beste van zichzelf en de resultaten waren heel mooi, zeker gezien het grote aantal deelnemers. Onze jeugdatleten gingen met een mooie ervaring terug huiswaarts en hebben over het volledige crossseizoen bewezen dat ze allen heel wat in hun mars hebben.
 
The best has yet to come!

De laatste indoormeeting van het seizoen viel tijdens de krokusvakantie en daags voor het BK veldlopen. De opkomst was dus iets lager dan gewoonlijk, maar daarom niet minder kwalitatief.

Gratis infosessie Start 2 Run: 26/03/2022

Start 2 Run (5 km): 18/04/2022 - 26/06/2022

Klik hier voor meer info.

Voor het vierde jaar op rij reikt Atletiek De Pinte prijzen uit aan steratleten. Het betreft hier wel degelijk het seizoen 2020-2021, maar zoals de auto-industrie te lijden heeft onder de toelevering van chips, moesten ook wij enige tijd wachten op de felbegeerde gepersonaliseerde t-shirts. De laureaten lieten het echter niet aan hun hartje komen en werden maandag 7 februari na de training in de bloemetjes gezet.

Wagenschot vzw is een pluralistische, erkende en vergunde zorgaanbieder voor jongeren met gedrags- en emotionele stoornissen. Hun slogan is "Samen sterker in het creëren van kansen". Onze penningmeester René Steyaert ging de shirts persoonlijk overhandigen als eindejaarsgeschenk.

Het was even bang afwachten of het wel zou mogen doorgaan, maar in een ietwat speciaal formaat vond afgelopen zaterdag dan toch de langverwachte KAAG Buffalo Trakksmeeting plaats. Er werden slechts 50 deelnemers toegelaten per categorie en per geslacht. Bovendien kregen die elk een apart tijdsslot van anderhalf uur toebedeeld waardoor het in de wedstrijdhal eigenlijk rustiger was dan op een doordeweekse training. Dat zijn we niet gewoon bij jeugdwedstrijden!

Afgelopen zondag was er oefencross in Gavere. Het ideaal moment voor sommige van onze wedstrijdliefhebbers om onder een stralende zon op te warmen voor het veldloopseizoen!

Noor (5de), Tijs (5de), Sam (2de), Sien (1ste), Luca (7de)

Met dank aan Hendrik voor de foto's!

Link foto's

Link uitslag

Op zondag 10 oktober vond op de atletiekpiste van Sportpark Moerkensheide opnieuw de recreatieve scholenloop van De Pinte plaats. Daar waar de leerlingen hun scholenloop vorig jaar de mist in zagen gaan, was de mist dit jaar gelukkig enkel letterlijk aanwezig. De (uitgestelde) 40e editie werd een topper!

Er zijn zo van die pistes die pure atletiek uitstralen. Die van Beveren is er zo eentje: voorzien van alle gemak voor atleten en toeschouwers.

Traditioneel wordt de spits afgebroken door de hordelopers. En voor Atletiek De Pinte was het er meteen boenk op: Jan snelt in een nieuwe besttijd van 10.04 naar het goud met zo’n 15 hondersten voorsprong op het talent Basile Decock (VS). Daarmee komt hij wel heel dicht bij het clubrecord van Xander Demuynck (10.00 te Nijvel in 2017).

SPONSORS
Binnenkort

©Atletiek De Pinte 2018, website powered by Twizzit.com