Clara, je bent sedert 2013 lid van atletiek De Pinte. Was dit voor jou een logische stap om in 2019 trainster te worden van onze jongste groep “de kangoeroes”?

Voor mij leek het inderdaad een logische overstap om trainster te worden. Ik ben graag bezig met kinderen en door enkele trainingen mee te helpen met ervaren trainers ging de overstap naar trainster erg vlot.


Had je reeds ervaring in begeleiding van kinderen bij een jeugdbeweging of tienerwerking in De Pinte?

Ik had al ervaring op het speelplein amigos in de Pinte maar in de scouts ben ik nog lid. Ik hou de trainingen graag speels. Als je de kinderen op die manier dingen kan bijleren is dat voor de kinderen en trainer denk ik het tofst en haal ik daar ook voldoening uit. Het is dan ook leuk dat je echt veel vordering merkt bij de kinderen binnen een jaar.

 

Heb je een bepaalde manier om je trainingen voor te bereiden en kan je makkelijk het trainerschap combineren met je schoolwerk en andere hobby’s?

Het combineren met school en hobby's is soms een beetje plannen maar ik heb graag een volle agenda. Ik vind de vergaderingen vaak interessant om zo de manier van training geven van de andere trainers te ontdekken en zo zelf nog bij te leren. Ik zou graag nog een cursus doen om mijn manier van training geven te verbeteren maar door corona heb ik dat nog niet kunnen  doen.

 

Hoe heb jij de lockdown periode van maart t.e.m. mei ervaren? Hoe ervaar je de sfeer binnen de club?

Ik vond de eerste lockdown een lastige periode doordat zoals ik hierboven al zei graag veel te doen heb en dit dus uiteraard even niet kon. Maar daardoor was ik ook erg blij dat de atletiek snel herstartte. De sfeer vind ik ook  goed, het is leuk dat iedereen van elkaar probeert te leren.

 

Published by Danny