Je bent, sedert 2007, lid van atletiek De Pinte. Was dit voor jou een logische stap om in 2019 trainer te worden?

Ja, ik ben al van kleins af aan lid van de atletiek. Ik begon als atleet in De Pinte en ben dan overgestapt naar Gent. Dit komt voornamelijk omdat toen De Pinte nog niet zo competitief was ingesteld. Dit is nu al wel veel veranderd. Trainer worden was voor mij eigenlijk redelijk vanzelfsprekend. Mijn broer Joren zat al een tijdje in het trainerskorps, dit was voornamelijk een reden waarom ik zelf ook trainer ben geworden. Atletiek is toch wel een passie van mij, ik doe dit ontzettend graag en wil dan ook mijn ervaring delen met de atleetjes.


Krijg je voldoende hulp en steun van onze ervaren trainers?

Als startende trainer is het natuurlijk heel gemakkelijk om een broer te hebben die al heel wat ervaring heeft in de trainersgroep. Dit heeft me natuurlijk een groot voordeel gegeven. In mijn eerste jaar als trainer mocht ik samenwerken met Robbe. Hij zorgde ervoor dat mijn eerste jaar zeer leerrijk was. Ik heb er veel van kunnen leren hoe alles in zijn werk ging. Nu als tweede jaar trainer heb ik het geluk om met Sammy te staan. Sammy gaf me de mogelijkheid om mijn eigen draai te geven aan de training.

 

Had je reeds ervaring in begeleiding van kinderen bij een jeugdbeweging of tienerwerking in De Pinte?

Ja, buiten atletiek had ik ook een passie voor scouts. Ik zat in de Fos De Havik als lid en later als leiding. 3 jaar leiding geven aan die kiddo’s was zalig! Daarnaast heb ik ook nog bij speelpleinwerking Amigo’s gestaan voor een aantal jaar.

 

Heb je een bepaalde manier om je trainingen voor te bereiden en kan je makkelijk het trainerschap combineren met je schoolwerk en andere hobby’s?

Voorlopig bereid ik mijn training altijd voor de dag ervoor. Dan kijk ik welk type training ik moet geven en vul ik dat zo aan met de kennis die ik heb. Aangezien ik zelf ook nog steeds atleet ben, krijg ik ook nog veel techniek en probeer ik dit dan zo door te spelen naar onze atleten met de kennis die ik heb.

 

Wat voor soort training geef je zelf het liefst? Waar haal je als trainer de meeste voldoening uit? 

Ik geef liefst sprint of verspringen. Sprint is iets waar ik me thuis in voel. Ik doe namelijk al heel mijn atletiek carrière sprint en dan is het leuk en gemakkelijk om daar training over te geven. Verspringen heb ik eigenlijk het afgelopen jaar pas echt door dat ik dit super vind om te geven, zeker als je zelf ook nog eens mag springen.

 

Je bent ook nog steeds actief lid als atleet. Neem je zelf nog veel deel aan wedstrijden? Wat is je bijgebleven uit jouw jeugdopleiding atletiek wat je zeker nu aan de leden wil meegeven?

Inderdaad, ik ben zelf nog steeds actief als lid en wil dit ook nog zolang het mogelijk is behouden. Ik haal nog altijd plezier uit mijn training, dit komt ook omdat ik een goede trainingsgroep heb. Het competitie beestje zit nog altijd in mij. Mijn ultieme doel moet ik nog bereiken en dat is natuurlijk om onder de 50 seconden te lopen op de 400m. 

 

Heb je als trainer een bepaalde ambitie om je in een later stadium nog bij te scholen?

Na mijn studies zou ik het wel zien zitten om me zelf nog verder bij te scholen, zodat ik toch wat meer kennis heb dan enkel de pure sprint.

 

Hoe heb jij de lockdown periode van maart t.e.m. mei ervaren

Als atleet zelf vond ik dit een zeer lastige periode want we hadden geen piste ter beschikking voor ons. Trainingen werden aangepast zodat we ze toch konden uitvoeren naast de piste.

 

Published by Danny