Je beide kinderen waren lid van atletiek De Pinte. Was dit voor jou een logische keuze om in 2018 trainer te worden?

Eigenlijk wel. Ik herinner me dat ik af en toe tijdens een avondwandeling of een eigen looptraining aan de piste passeerde en daar atleten en trainers in actie zag. Ik dacht toen wel al eens dat het fijn zou zijn daar zelf te kunnen staan. Toen mijn dochters begonnen trainen bij atletiek De Pinte en mijn vrouw een Start to Run reeks volgde, stond ik regelmatig langs de kant van de piste. Het was daar dat onze voorzitter Koen mij aansprak, polste naar mijn interesse en ik besliste om het trainersengagement aan te gaan.


 

Wat heeft de doorslag gegeven om je te engageren als trainer?

Dat zal toch de enthousiasmerende overtuiging en aanpak van Koen geweest zijn (lacht). Ik heb nog geen enkel moment spijt gehad van deze keuze en ben nog steeds blij van de Atletiek De Pinte familie te kunnen deel uitmaken. Dit als trainer en bestuurslid. Soms moet ik mij na een werkdag oppeppen om richting sportpark Moerkensheide te vertrekken voor de training. Eens op de piste bij de medetrainers en tussen de enthousiaste kinderen krijg ik echter steeds een heuse energieboost. Leuk is ook dat ik het prima kan combineren met mijn werk en zo iedere week op maandag en donderdag training kan geven aan de Benjamins.  

 

Heb je in je jeugd zelf nog aan atletiek gedaan of was je actief in een andere sport?

Als tiener was ik een tijd aangesloten bij KAA Gent, afdeling Blaarmeersen. Dit moet eind de jaren '90 geweest zijn. Ik deed toen enkel mee aan veldlopen. Mijn allereerste veldloop herinner ik mij nog levendig: het was in Ronse, zeer koud en ik werd tweede. Mijn volgende veldloop was in Zottegem, nog kouder en ik werd voorlaatste. Gelukkig had dit laatste resultaat geen invloed op mijn verdere loopgoesting. Ik herinner me ook een jaar waarin ik deelnam aan verschillende Crosscup wedstrijden bij de jeugd. Mohamed Mourhit was toen mijn idool, ook van Vincent Rousseau had ik een foto met handtekening (lacht). Ik bleef altijd lopen, maar na een tijd enkel nog recreatief. Nadien schakelde ik over op stratenlopen. Iets waar ik vandaag nog steeds met heel veel plezier aan deelneem. Eens een marathon lopen is nu mijn volgend loopdoel.

 

Had je reeds ervaring in begeleiding van kinderen bij een jeugdbeweging of via je job?

Ik was inderdaad een aantal jaren leider bij een jeugdbeweging. Beroepsmatig werk ik als woon- en leefbegeleider voor De Foyer, een groep van Woon- en Zorgcentra. Een job die ik iedere dag met veel passie en goesting doe. Op mijn werk zetten we o.a. ook in op een  uitgebreide intergenerationele samenwerking met kinderen.

 

Heb je een bepaalde manier om je trainingen voor te bereiden?

Bij mij is dat meestal ook op zondag. De oefenmap van de Vlaamse Trainersschool, het internet en YouTube steeds bij de hand. Ook gewoon zelf nadenken, creatief  zijn en ervaring kunnen fijne trainingen opleveren. Soms durf ik ook wel eens een voorbereiding overslaan en een training te improviseren. Dit kan goed lukken maar ik verkies toch het liefst te werken met een leidraad. 

 

Wat voor soort training geef je zelf het liefst?

Ik prefereer zelf de looptrainingen in ontelbare variaties. Sammy stelde echter een mooi jaarprogramma met verschillende disciplines op en daar probeer ik mij natuurlijk wel zo goed mogelijk aan te houden. Het is ook echt fijn samenwerken met mijn medetrainer Jurgen bij de Benjamins.

 

Hoe ervaar je de maandelijkse vergaderingen met het trainerskorps?

Zeker en vast als een echte meerwaarde. Ook leerrijk en gewoon tof. De pizza's zijn voor mij hier steeds eveneens een belangrijk onderdeel. Samen met Jurgen volgde ik de opleiding aspirant - initiator. Deze opleiding volgen vond ik toch een basisvereiste voor het trainerschap. Ook enkele korte bijscholingen stonden reeds op het programma. De korte opleidingen na een training die we soms krijgen van Sammy ervaar ik ook als uiterst positief. Sinds mijn trainerschap ben ik ook de atletiekcompetitie in het algemeen meer gaan volgen.

 

Hoe ervaar je de sfeer binnen de club?

Zoals ik reeds vertelde: ik ben echt heel erg blij deel te kunnen uitmaken van deze mooie club met een nog mooiere toekomst! Een mooi uitgebouwde werking, goede infrastructuur en werkingsmateriaal, eerlijke en open communicatie, echt betrokken bestuursleden en vrijwilligers die allen heel veel inzet tonen en natuurlijk een toffe en enthousiaste trainersequipe onder leiding van Sammy. Kortom, ik kan iedereen aanraden ons te vervoegen: als atleet, trainer, vrijwilliger of bestuurslid. U zal het zich niet beklagen!

 

Published by Danny