Ik werd op een evenement van de scouts (café Ludwina) aangesproken door Sammy. Hij vroeg me of ik trainster wou worden van de kangoeroes, de jongste groep van de atletiek. Ik was onmiddellijk heel enthousiast, toen hij me dit vroeg. Omdat ik zelf ook een aantal jaar atletiek heb gedaan, maar dan moest stoppen omdat ik ook veel turnde, ben ik toch blij dat ik de overstap naar het trainerschap heb gemaakt. Ik werk heel graag met kinderen en vind het leuk hoe ongelovig en fantasierijk deze kleine speelvogels wel niet kunnen zijn.


Ik krijg zeker voldoende steun en hulp van mijn medetrainers. Als ik met een vraagje zit over wat dan ook, kan ik altijd bij hen terecht. In het begin van mijn trainerschap kreeg ik samen met Clara een mini opleiding van Joren. Hij stond ons bij tijdens de eerste trainingen en vanaf we alles onder de knie hadden, liet hij ons al snel alleen.

 

Ik ben nog lid van de bruine scouts van de Pinte. Ik heb 2 jaar geleden een animatorcursus gedaan met mijn vriendinnen en heb zo ook al 2 keer als moni in de zomervakantie op speelplein Amigos gestaan. Hierdoor heb ik wel al wat ervaring in begeleiding van kinderen.

 

Ik haal het meest voldoening uit het feit dat je ziet dat de kinderen zich amuseren en toch ook iets leren op een speelse manier. Het trainerschap combineren met mijn schoolwerk en andere hobby’s lukt perfect. Voor mij werkt het beter als het wat drukker is zodat ik niet te veel uitstel. Ook heb ik graag veel te doen zodat ik me voldaan voel op het einde van de dag. Ik wil graag nog de trainerscursus doen maar hier had ik geen tijd voor door corona.

 

Tijdens de lockdown periode van maart t.e.m mei heb ik me eigenlijk voor een lange tijd niet zo goed gevoeld omdat het toch wel een klap in het gezicht was. Ik ben een persoon die graag omringd is door andere mensen, ik ben niet graag alleen en ik doe ook graag veel dingen met mijn vrienden maar door corona viel dit allemaal plots wat weg waardoor ik het wel even moeilijk had. Om af te sluiten vind ik de sfeer in de club heel goed, iedereen is vriendelijk tegen elkaar en wanneer iemand met een probleem zit, kan je bij eender wie terecht.

 

Published by Danny