Alle leden worden ingedeeld volgens leeftijd en trainen binnen deze leeftijdsgroep. Jongens en meisjes trainen wel samen maar de wedstrijden zijn apart.

De groepen worden ingedeeld op basis van geboortejaar:

  • kangoeroes: elke atleet van 6 of 7 jaar op 31 december in het jaar van de wedstrijd (~eerste leerjaar)
  • benjamins: elke atleet van 8 of 9 jaar op 31 december in het jaar van de wedstrijd (~tweede en derde leerjaar)
  • pupillen: elke atleet van 10 of 11 jaar op 31 december in het jaar van de wedstrijd (~vierde en vijfde leerjaar)
  • miniemen: elke atleet van 12 of 13 jaar op 31 december in het jaar van de wedstrijd (~zesde leerjaar en eerste middelbaar)

 

Een atletiekseizoen begint officieel op 1 november en eindigt op 31 oktober. In onze club vormen we de jeugdgroepen op 1 oktober. Dat betekent dat de atleten vanaf de eerste training in oktober naar de wedstrijdcategorie voor het nieuwe seizoen worden doorgeschoven.

Alle jeugdgroepen trainen twee maal per week: op maandag en donderdag, telkens van 18u15 tot 19u30. De trainingen lopen door tijdens de schoolvakanties. De enige momenten dat er geen training is, zijn de feitelijke feestdagen: nieuwjaar, dag van de arbeid, O.L.H. hemelvaart, nationale feestdag, O.L.V. hemelvaart, allerheiligen, wapenstilstand en kerstmis. De dag na een feestdag is er wel training: paasmaandag en pinkstermaandag.

Elke geïnteresseerde mag drie trainingen mee proberen alvorens lid te worden. Zo weet je meteen of atletiek iets voor jou is of niet. Stuur een mailtje naar info@atletiekdepinte.be en krijg de nodige info alvorens te starten met de proeftrainingen. De proeftrainingen kunnen aangevat worden nadat men via ons online systeem Twizzit is geregistreerd. Bestaande leden zullen gedurende de eerste weken van juli hun lidmaatschap via hun online Twizzit account kunnen verlengen. Deze zullen hieromtrent nog een bericht ontvangen.

Er wordt getraind op de kunststofpiste en bijhorende accomodatie op het sportpark van Moerkensheide in De Pinte (Nieuwstraat). We trainen dus altijd buiten: regen, sneeuw, wind of koude houden ons daarbij niet tegen. De oefenstof wordt eventueel wel aangepast naar de weersomstandigheden zodat niemand verkleumd of doorweekt naar huis hoeft te gaan.

Atletiek is uiteraard niet enkel lopen. Ook de spring- en werpdisciplines worden aangeleerd, soms onder spelvorm. Zo wordt er gezorgd voor voldoende variatie en wordt het specialiseren uitgesteld tot latere leeftijd.

Deelname aan wedstrijden is zeker geen verplichting. Uiteraard vinden wij het wel prettig als je je kunnen af en toe laat zien op veldlopen of meetings, zeker op onze eigen evenementen.

Meer in onze infofolder.