Momenteel kan je via het Nieuwsblad je stem uitbrengen voor de plezantste vereniging van Vlaanderen en win zo €1,000 voor je vereniging. Via onderstaande link kan je je stem uitbrengen op "Atletiek De Pinte". Dit alles neemt hoogstens 1 minuutje in beslag. Alvast bedankt voor je stem!

http://bit.ly/plezantstevereniging

Interregio Ertvelde zaterdag 8 juni 2019

Jawel, we trokken ondanks het licht stormachtige weer toch naar Ertvelde. Nee, we deden er niet mee aan het tweede Thunderkubb tornooi. Maar we konden doordat de wind van die kant kwam wel het tornooi tot in alle details volgen vanaf de atletiekpiste. Gelukkig was het ook voor onze (horden)sprinters een vrij gunstige windrichting. En zolang ze nog geen cadet zijn, mag het duwtje in de rug gerust de 2 m/s overschrijden om homologeerbare tijden neer te zetten. Enkelen deden dat met verve en lieten hun besttijden sneuvelen met ettelijke tienden. De wind was ook de speerwerpers gunstig gezind zodat zowel Lies als Rens hun respectievelijke records braken. Maar laten we zeker de knappe prestaties van onze benjamins op de 600m niet vergeten: Sien ging solo richting een sterke 2:14.76 terwijl Loïc met 2:03.50 op anderhalve seconde van trainingsmaatje Jan komt. Je moet het maar doen met die felle tegenwind!

 

 

Deze editie in juni webben we een recordaantal aan deelnemers mogen ontvangen. Niet minder dan 362 enthousiaste joggers hebben het beste van zichzelf kunnen geven op onze gevarieerde omloop!

Uitslag Kids 5-6jaar

Uitslag Kids 7-9jaar

Uitslag Kids 10-12jaar

Uitslag 4km 1 ronde

Uitslag 7km 2 ronden

Uitslag 10km 3 ronden

Foto's:

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Jogging Erwetegem nam in 2018 het initiatief voor de viering. Die vond plaats in De Gilde in Erwetegem.

De derde editie van het loopcriterium Vlaamse Ardennen start vrijdag 7 juni 2019. Er werd extra budget vrijgemaakt om zowel de prijzen als de viering naar een hoger niveau te tillen.

Een overdosis zon? Communiefeesten? Op reis tijdens het lange weekend? Het was in ieder geval een niet al te druk bijgewoonde meeting daar in Gentbrugge. De drie Pintse deelnemers lieten het niet aan hun hartje komen en gingen huiswaarts met elk een nieuw PR. Tomas mocht zelfs een zilveren medaille meenemen na zijn knappe prestatie op de 1000m. Proficiat jongens!

Met 10 waren ze op de stripmeeting in Deinze op zaterdag 25 mei, 7 benjamins en 3 pupillen, en samen zorgden ze maar liefst voor 24 (!) persoonlijke records én een nieuw clubrecord!

Bij de benjamins jongens zorgde Jan Geirnaert al direct tijdens de eerste discipline voor een prachtprestatie. In het hoogspringen verscherpte hij het clubrecord van KAAG met maar liefst 3cm tot op 1m32. De toon was gezet voor de rest van de namiddag want de PR van de andere benjamins sneuvelden ook één voor één! Voor Loïc en Ruben was het hun eerste deelname aan een wedstrijd.

 

Interclub voor seniors: Na de jeugd, was het afgelopen weekend de beurt aan de volwassenen om de Beker van Vlaanderen te betwisten. De vrouwenploeg was hierin erg succesvol en kon vorige zaterdag verrassend zegevieren in Sint-Niklaas ! Dat wil zeggen dat ze volgend jaar op nationaal niveau de interclub betwisten. Voor de mannen was dat dit jaar al het geval. Onze seniors traden aan in Nijvel in de ere-afdeling van de Koninklijke Belgische Atletiek Bond ( ja, die bestaat ). Pintenaar en clubicoon Aaron Botterman realiseerde de hoogste Gentse score van de dag, namelijk een derde plaats in een spannende eindsprint van de 800 m. Ook Jenten Goeteyn, broer van trainer Joren, deed even goed met een derde plaats in de aflossing 4 x 400 m. Onze club hield stand tussen de grote jongens en werd achtste op twaalf deelnemende clubs. Op naar volgend jaar !

In de week van 13 mei kregen zes meisjes en zes jongens van het Don Bosco college in Zwijnaarde het voorrecht om deel te nemen aan het WK atletiek voor scholen in Kroatië. Er namen scholen deel van 26 landen en naast twee dagen competitie was er ook tijd voor een intercultureel festival en een toeristisch bezoek aan Split. De meisjesploeg werd tiende en de jongensploeg dertiende, maar het zal vooral de unieke internationale ervaring zijn die ze zich nog lang zullen herinneren. 

BVV cadetten en scholieren : Schitterende resultaten Op 4 en 5 mei heeft onze club nog eens getoond waartoe het allemaal in staat is. Op zaterdag traden de meisjes aan in Lier in weer en wind en ...hagel, maar desondanks konden ze zich opwarmen aan een mooie prestatie met een derde plaats als gevolg in de hoogste afdeling ! Op zondag was het de beurt aan de jongens in Sint-Niklaas en die zijn er zelfs in geslaagd om net als vorig jaar opnieuw de beker van Vlaanderen te winnen. En dat zelfs met 44 punten voorsprong. Daarmee is het nog maar eens bevestigd, we zijn de beste club van het land ! En dat natuurlijk met stevige steun vanuit Pintse hoek. Hier zijn de uitslagen:

Afgelopen weekend, zaterdag 11 mei, kwamen volgende leden in actie op de interregio te Aalter:

Cas Dhont 60m 10.33 - ver 3m14 - kogel 7m39

Louise-Marie De Corte 60m 10.31 - 3:57.97 - discus 9m22
Luca Cocquyt 60m 10.43 - 1000m 4:00.04 (PR) - discus 13m38
Luna Vandriessche 60m 10.73 - 1000m 3:56.94 - discus 11m06

Lies Van Hoey 80m 12.21 - 1000m 3:55.63 - hoog 1m20 - speer 12m58
Kyana Vandriessche 1000m 4:02.27 - hoog 1m20 (PR)

Rens De Waele 80m 13.16 - 1000m 3:21.81 - hoog 1m20 (PR) - speer 13m82

Cas staat na 3 wedstrijden op een voorlopige 3de plaats!

SPONSORS
Binnenkort

©Atletiek De Pinte 2018, website powered by Twizzit.com