In de week van 13 mei kregen zes meisjes en zes jongens van het Don Bosco college in Zwijnaarde het voorrecht om deel te nemen aan het WK atletiek voor scholen in Kroatië. Er namen scholen deel van 26 landen en naast twee dagen competitie was er ook tijd voor een intercultureel festival en een toeristisch bezoek aan Split. De meisjesploeg werd tiende en de jongensploeg dertiende, maar het zal vooral de unieke internationale ervaring zijn die ze zich nog lang zullen herinneren. 

BVV cadetten en scholieren : Schitterende resultaten Op 4 en 5 mei heeft onze club nog eens getoond waartoe het allemaal in staat is. Op zaterdag traden de meisjes aan in Lier in weer en wind en ...hagel, maar desondanks konden ze zich opwarmen aan een mooie prestatie met een derde plaats als gevolg in de hoogste afdeling ! Op zondag was het de beurt aan de jongens in Sint-Niklaas en die zijn er zelfs in geslaagd om net als vorig jaar opnieuw de beker van Vlaanderen te winnen. En dat zelfs met 44 punten voorsprong. Daarmee is het nog maar eens bevestigd, we zijn de beste club van het land ! En dat natuurlijk met stevige steun vanuit Pintse hoek. Hier zijn de uitslagen:

Afgelopen weekend, zaterdag 11 mei, kwamen volgende leden in actie op de interregio te Aalter:

Cas Dhont 60m 10.33 - ver 3m14 - kogel 7m39

Louise-Marie De Corte 60m 10.31 - 3:57.97 - discus 9m22
Luca Cocquyt 60m 10.43 - 1000m 4:00.04 (PR) - discus 13m38
Luna Vandriessche 60m 10.73 - 1000m 3:56.94 - discus 11m06

Lies Van Hoey 80m 12.21 - 1000m 3:55.63 - hoog 1m20 - speer 12m58
Kyana Vandriessche 1000m 4:02.27 - hoog 1m20 (PR)

Rens De Waele 80m 13.16 - 1000m 3:21.81 - hoog 1m20 (PR) - speer 13m82

Cas staat na 3 wedstrijden op een voorlopige 3de plaats!

De meisjes trokken zaterdag 27 april naar Bornem voor hun kwalificatiewedstrijd. De euforie was groot direct na de match toen bleek dat KAAG - weliswaar nipt - als tweede was geëindigd en dus door mocht naar de finale. De vreugde was echter van korte duur, want na hertelling van de punten strandden ze uiteindelijk op een verdienstelijke derde plaats met amper één punt minder dan AVLO en slechts 5 punten minder dan winnaar ACW. Het waren vooral de miniemen die klappen uitdeelden met niet minder dan 7 overwinningen. De pupillen lieten jammergenoeg wat punten liggen op de 1000m en in het hockey. De aflossingsploeg, waar ook Louise-Marie deel van uitmaakte, haalde een mooie tweede plaats. Lies slaagde er in haar PR op de 300m met bijna 2 seconden aan te scherpen.

De jongens mochten daags nadien in Hamme tonen dat ze het minstens even goed konden. Ze zijn met verve in die opdracht geslaagd en gingen resoluut met de overwinning aan de haal met 12,5 punten voorsprong op ACW. Dat betekent dat ze op 14 september de finale mogen betwisten met de 12 beste clubs van Vlaanderen. Ook bij de jongens waren de grootste kanonnen te vinden bij de miniemen met wel 6 overwinningen. Bij de pupillen kon de aflossingsploeg - voor drie vierde bestaande uit Pintse atleten - net zoals bij de meisjes een tweede plaats in de wacht slepen. Opnieuw werden in die leeftijdscategorie de laagste punten verdiend met 1000m en hockey. Rens - al toe aan zijn vierde wedstrijd van het seizoen - was opnieuw de man in vorm met maar liefst twee nieuwe besttijden. Door bijna zes seconden van zijn 1000m-tijd te doen staat hij voorlopig op een 27ste plaats op de nationale ranglijst.

Het was prachtig weer, ideaal dus voor de eerste kampioenschappen van het jaar. Op die tweedaagse provinciale kampioenschappen voor cadetten en ouder, was het voor velen nog wat wennen en er terug wat inkomen, maar toch waren er al enkele stevige prestaties. Van Pintse kant werden die vooral geleverd door de broertjes Hauttekeete, met stevige PR verbeteringen voor Jente op de 110 m horden en op de 200 m en maar liefst vier provinciale titels ( moet er nog zand zijn ) ! Maandag was ook broer Siebe aan de slag, met een heel sterke 300m horden, goud en PR verbeterd met 2 sec en een zilveren 100m horden. Maar ook veel andere prestaties mochten gezien zijn en die werden geleverd door Jenna De Smet ( zilver ), Thibeau Verniers ( PR ), Jenten Goeteyn ( PR ), Zara Van Renterghem en Julie De Clercq 

Einde van de paasvakantie, zomerse temperaturen, lekkere hotdogs ... ideale omstandigheden voor een gezinsuitstapje naar Maldegem. Competitiebeesten Luca en Rens brachten allebei hun zus mee: zowel Skye als Milla kwamen voor de eerste keer dit jaar aan de start. Alleen Cas moest het zonder zijn broer Warre stellen, maar dat liet hij zeker niet aan zijn hartje komen. Hij wierp de hockeybal meer dan 30m ver en nam daardoor een bronzen medaille mee naar huis! De andere vier atleten gaven uiteraard ook het beste van zichzelf. Luca verbeterde zelfs op de drie nummers haar best prestaties, zelfs op een 60m tegenwind! Petje af!

Afgelopen weekend kwamen er twee van onze jeugdatleten aan de start. Robin trok zaterdag naar Beernem alwaar hij maar liefst 10 seconden van zijn besttijd af haalde op de 600m. Rens was zondag van de partij op de paaseieren meeting te Sint-Niklaas. Vraag je je af of hij in vorm is? Welnu, met vier PR's kan je daar toch moeilijk aan twijfelen, niet? Proficiat aan beide jongens!

De eerste wedstrijd van het zomerseizoen lokte redelijk wat jeugdatleten naar Deinze: 227 deelnemers waarvan 27 van KAAG. Het was vrij zonnig, maar bij momenten liet de oostenwind zich toch voelen. Voor iedereen een nadeel dus in de sprint, voor de pup en min jongens bovendien een nadeel in het verspringen, maar voor de anderen dan weer een voordeel daar zij de andere stand gebruikten.
Onze atleten brachten het er uitstekend vanaf in hun meerkamp. Vier Pintse atleten behaalden een top 10 plaats in hun categorie met bijbehorende medaille (Cas derde, Jan vijfde, Maxime zesde, Lies negende), de anderen moesten het stellen met elk een grote zak snoep.

Naast de kids athletics stond er ook onze finale test start2run 10 km op het programma.

Bedankt aan alle atleetjes voor jullie inzet! Bedankt aan alle begeleiders voor jullie enthousiasme! Bedankt aan alle helpers om de proeven in goede banen te leiden!

De paashaas liet me weten onder de indruk te zijn en denkt er over na volgend jaar terug te komen. Als de spierpijn tenminste over is tegen dan ;-)

SPONSORS
Binnenkort

©Atletiek De Pinte 2018, website powered by Twizzit.com