Voor het vierde jaar op rij reikt Atletiek De Pinte prijzen uit aan steratleten. Het betreft hier wel degelijk het seizoen 2020-2021, maar zoals de auto-industrie te lijden heeft onder de toelevering van chips, moesten ook wij enige tijd wachten op de felbegeerde gepersonaliseerde t-shirts. De laureaten lieten het echter niet aan hun hartje komen en werden maandag 7 februari na de training in de bloemetjes gezet.

Wagenschot vzw is een pluralistische, erkende en vergunde zorgaanbieder voor jongeren met gedrags- en emotionele stoornissen. Hun slogan is "Samen sterker in het creëren van kansen". Onze penningmeester René Steyaert ging de shirts persoonlijk overhandigen als eindejaarsgeschenk.

Het was even bang afwachten of het wel zou mogen doorgaan, maar in een ietwat speciaal formaat vond afgelopen zaterdag dan toch de langverwachte KAAG Buffalo Trakksmeeting plaats. Er werden slechts 50 deelnemers toegelaten per categorie en per geslacht. Bovendien kregen die elk een apart tijdsslot van anderhalf uur toebedeeld waardoor het in de wedstrijdhal eigenlijk rustiger was dan op een doordeweekse training. Dat zijn we niet gewoon bij jeugdwedstrijden!

Afgelopen zondag was er oefencross in Gavere. Het ideaal moment voor sommige van onze wedstrijdliefhebbers om onder een stralende zon op te warmen voor het veldloopseizoen!

Noor (5de), Tijs (5de), Sam (2de), Sien (1ste), Luca (7de)

Met dank aan Hendrik voor de foto's!

Link foto's

Link uitslag

Op zondag 10 oktober vond op de atletiekpiste van Sportpark Moerkensheide opnieuw de recreatieve scholenloop van De Pinte plaats. Daar waar de leerlingen hun scholenloop vorig jaar de mist in zagen gaan, was de mist dit jaar gelukkig enkel letterlijk aanwezig. De (uitgestelde) 40e editie werd een topper!

Er zijn zo van die pistes die pure atletiek uitstralen. Die van Beveren is er zo eentje: voorzien van alle gemak voor atleten en toeschouwers.

Traditioneel wordt de spits afgebroken door de hordelopers. En voor Atletiek De Pinte was het er meteen boenk op: Jan snelt in een nieuwe besttijd van 10.04 naar het goud met zo’n 15 hondersten voorsprong op het talent Basile Decock (VS). Daarmee komt hij wel heel dicht bij het clubrecord van Xander Demuynck (10.00 te Nijvel in 2017).

Ongetwijfeld is iedereen ondertussen op de hoogte van de prachtprestaties van Nafi Thiam en Noor Vidts op de huidige Olympische Spelen, maar wisten jullie dat ook onze eigen Jente aan een topzomer bezig is? Hieronder een verslag van Melanie over Jentes sublieme resultaat op het EK meerkamp in Tallinn, met dank aan Quinten Lafort voor de foto.

Wie weet wordt Jente dé revelatie op Parijs 2024? In tussentijd zijn onze ogen uiteraard gericht op het WK in Kenia op 17 en 18 augustus 2021.

SPONSORS
Binnenkort

©Atletiek De Pinte 2018, website powered by Twizzit.com