Jente Hauttekeete imponeerde bij de junioren. De jonge leeuw van KAAG deed met 7.833 punten beter dan het BR van Van der Plaetsen (7.769 punten).

 

Dit weekend is er in Deinze het BK meerkamp junioren met onze Jente als deelnemer. Zijn doel: Zijn PR gevoelig verbeteren.

Het atletiek seizoen afsluiten met een speelse training. De boog kan niet altijd gespannen staan. 

 

 

Op zaterdag 19 september vonden de BK aflossingen plaats te Moeskroen. De dames scholieren met Manon, Louise, Amelie en Xanthe mochten het zilver mee naar huis nemen op de 4*100m eveneens de dames junioren met Jenna, Hege, Lore en Lize op de 4*400m. De junioren jongens met Jente, Thibeau, Benjamin en Xander hebben het clubrecord op de 4*100m aangescherpt met 43.65. Gefeliciteerd met de geleverde prachtprestaties!

 

Het seizoen afsluiten in schoonheid dat doe je toch met dé teamactiviteit bij uitstek: aflossingen. Helaas moesten de pupillen het stellen zonder Maxime en Tess die beiden buiten strijd waren door aanvaringen met de horden, anders hadden we wellicht nog twee extra ploegen aan de start gebracht. De omstandigheden waren wel niet ideaal voor recordpogingen: na een lange dag vol proeven en veel zon was het al bij voorbaat moeilijk om knalprestaties te laten optekenen. Toch weerden onze jongens en meisjes zich kranig. De miniemen jongens slaagden er zelfs in om - ondermeer dankzij Rens - een mooie tweede stek te veroveren in een knappe 5:06.
Bij de individuele nummers sneuvelden op de valreep van het zomerseizoen nog heel wat persoonlijke records. Op de horden konden er een aantal profiteren van de meewind. De vlakke sprint werd jammergenoeg gelopen tegenwind. Opvallen detail bij het kogelstoten: in navolging van hun mannelijke leeftijdsgenoten vorige week in Zele lieten nu ook alle pupillen meisjes minstens 7m optekenen.

Beste Belgische schuimwijn wordt gemaakt in Zwijnaarde door de ouders van jeugdleden Fiebe en Jarne. Mooie start van dit nieuwe avontuur!

Mooie prestatie van Alexander die 2 medailles richting huiswaarts mocht meenemen: zilver 110 mH en brons 400 mH
Manon, Xanthe en Senne waren ook van de partij. Uitslagen via onderstaande link:

De laatste zomerzon toverde een glimlach op heel wat gezichtjes. Zeker op dat van Sam die maar liefst drie persoonlijke records liet sneuvelen! Onze benjamin jongens - beiden eerstejaars - weerden zich kranig. Tijs bezet nog steeds de 9de stek bij de nationale ranglijsten eerstejaars en bevestigde opnieuw met een mooie 2:14 op de 600m.
De pupillen dames gaven het beste van zichzelf bij het afsluitend nummer zijnde de 1000m. Als opwarmertje voor de komende 3x600m volgend weekend kan een verbetering van de besttijd met bijna 7 seconden (Luca) zeker tellen. Sien begint de kogeltechniek goed onder de knie te krijgen en werpt daardoor losjes de 4m voorbij. Haar mannelijke collega's verbeterden zich ook stuk voor stuk op dat nummer met maar liefst drie kanjers met een plus 7m worp achter hun naam.
Rens tenslotte peutert nog 27 hondersten van zijn PR. Een tijd onder de 3 minuten zit er op een mooie dag zeker in.

Deze avond toch een aantal bekende gezichten van atletiek De Pinte gezien op de jaarlijkse Scheldeveldejogging in De Pinte: Ellen, Annick, Sarah, Annouschka, Alexander, Peter, Danny, Elly, René, Antoine, Ginette en Daan met grote zus! Deze editie met een mooi vernieuwd parcours.

Zondag 6 september was het de beurt aan 3 benjamins, 3 pupillen en 2 miniemen om er hun Pintse troeven uit te spelen in de jeugdmeeting te Sint-Niklaas. De meest opvallende prestatie was die van Rens: hij wist zich met een nieuw PR op de 1000m naast het meeting goud ook te verzekeren van de vijfde plaats op de nationale ranglijst.

 

SPONSORS
Binnenkort

©Atletiek De Pinte 2018, website powered by Twizzit.com