Infosessie maandag 30 maart 2020 om 20u in de cafetaria van sportpark Moerkensheide in De Pinte

Link inschrijving

Omwille van de beslissing van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om alle parken te sluiten wegens het aangekondigd stormweer, wordt het BK veldlopen van komende zondag 23 februari verplaatst naar het volgende weekend. De exacte datum wordt later gecommuniceerd. Het BK veldlopen Masters van zaterdag 22 februari gaat wel gewoon door. De KBAB besliste daarom ook om alle loopnummers vanaf 800m van het BK indoor Juniores/Beloften (29/02) en Cadetten/Scholieren (01/03) te verplaatsen naar het BK indoor Masters van 8 maart.

Onze benjamins, tijdens het PK veldlopen in Maldegem, in de krant!

Afgelopen zaterdag, 15/02/20, was de topsporthal gevuld met een kleine 1000(!) atleten die allen wilden schitteren tijdens de befaamde aflossingsmeeting van onze eigen club. Zelf waren we met 40 deelnemers van Atletiek De Pinte aanwezig.

Naast de reeksen van 4x200m kwamen ook de gewone disciplines aan bod. Benjamin Sam kon haar tijd op de 60m sprint verbeteren, ook pupillen Luca en Louise-Marie stelden hun persoonlijk record wat bij op die 60m. Vooral Luca bleek een topdag te hebben want ook haar verspringrecord sneuvelde en als kers op de taart kon ze samen met Louise-Marie en 2 pupillen van de Blaarmeersen de eerste plaats pakken op de afsluitende 4x200m!
Ook Arne kon het indoorseizoen mooi afsluiten met een nieuw record in het kogelstoten.

De spannende aflossingsreeksen waren zeer druk bezet. Alle atleten werden vanuit de tribune luidkeels aangemoedigd en gaven het beste van zichzelf! Bij de benjamin jongens was het spannend tot in de laatste reeks. De ploeg van Ruben en Bram hadden lang de 3e beste tijd maar in de laatste reeks liep er een ploegje toch een paar tienden sneller. Ze mogen terecht fier zijn op hun 4e plaats!
De pupillen konden zowel bij de jongens als bij de meisjes de gouden plak mee naar huis nemen. Maxime, Jan, Loïc en Dante (Blaarmeersen) verbeterden net het clubrecord niet, maar ze zetten wel een straffe tijd van 2:01.46 neer.
Ook Lies mocht met haar ploegje bij de miniemen op het hoogste schavotje staan. Zij konden wel een nieuw clubrecord op hun naam zetten.

Proficiat aan iedereen! Samen hebben jullie er een mooie atletieknamiddag van gemaakt.

 

 

 

Aaron Botterman werd vandaag 16 februari, tweede op het Belgisch kampioenschap 800m in 1.49.46. Nadat hij de wedstrijd gemaakt had, werd hij op de finish geklopt door Auréle Vandeputte. Hieronder een video van de race, daarin kan je deel van de wedstrijd volgen. Vanavond kijken op AVS, lokale televisie.

Link wedstrijd

Of er wind was zegt u? Onze 14 deelnemers slaagden er in om samen maar liefst 19 PR's scherper te stellen. Dus ja, je zou inderdaad wel kunnen stellen dat er een gunstige wind waaide in de Topsporthal.

Eerstejaars Jan en tweedejaars Maxime kwamen tegen elkaar uit in de 60m bij de pupillen en beslechtten het pleit met slechts enkele duizenden van een seconde in het voordeel van Maxime. Met hun tijd van 8.93 zetten ze de 13de tijd van het seizoen neer op de nationale ranglijsten. Door het aanhouden van een drie-pas ritme en een felle eindspurt verzekerde Maxime zich ook van de vijfde stek in de ranglijsten 60m horden in een uitstekende tijd net onder de 11 seconden. Nog zo'n magische grens is die van 4m in het verspringen die Jan voor het eerst wist te overschrijden. Hij heeft ongetwijfeld nog meer in zijn mars.

De pupillen dames deden het bijzonder goed in het kogelstoten. Luca verbeterde zich met 22cm tot 6m48, Margaux zoekt stilaan aansluiting bij haar trainingsmaatje met een worp van 6m24.

En wat te denken van de knalprestatie van onze miniem Rens op de 1000m? Reekswinst in een tijd van 3:03.70 oftewel goed voor de tweede plaats op de nationale ranglijsten.

Er is zonet beslist om de training van maandag 10/02 uitzonderlijk af te gelasten omwille van de onvoorziene weersomstandigheden. 

Op zaterdag 01/02 waren er een aantal van onze jeugdatleten aanwezig op de indoormeeting Aalst. We waren niet met zoveel deze keer maar de prestaties mochten er terug zijn. Er sneuvelden heel wat persoonlijke records en daar doen we het voor, onszelf stap voor stap verbeteren! We wensen ook Loïc veel beterschap die zich blesseerde tijdens het horden en een hele tijd noodgedwongen afwezig zal zijn.

Proficiat aan iedereen!

 

Eentje bij op het palmares van Jente Hauttekeete, Belgisch en Vlaams kampioen meerkamp, 3e prestatie allertijden en tevens 3e op de huidige wereldranking! Gewoonweg TOP!

SPONSORS
Binnenkort

©Atletiek De Pinte 2018, website powered by Twizzit.com