Op zondag 10 oktober vond op de atletiekpiste van Sportpark Moerkensheide opnieuw de recreatieve scholenloop van De Pinte plaats. Daar waar de leerlingen hun scholenloop vorig jaar de mist in zagen gaan, was de mist dit jaar gelukkig enkel letterlijk aanwezig. De (uitgestelde) 40e editie werd een topper!


Na alle coronabeperkingen keken de kinderen duidelijk uit naar een actiever schooljaar: meer dan 300 leerlingen zetten hun beste beentje voor! Het warme enthousiasme van de deelnemers en hun grote schare supporters compenseerde de afwezigheid van de zon, die nochtans door de dikke mist heen probeerde te dringen.

De leerlingen liepen een afstand aangepast aan hun leeftijd waarbij trainers en medewerkers van Atletiek De Pinte het eerste deel aan een rustig tempo voorliepen, alvorens de kinderen los te laten. Sommigen moesten zwoegen en zweten om de eindmeet te bereiken terwijl anderen gezwind hun leeftijdsgenoten achter zich lieten maar iederéén, van de eerste tot en met de laatste, kreeg een welverdiend applaus van ouders, grootouders, broers en zussen, klasgenoten, leerkrachten én directie. Deelnemen is namelijk belangrijker dan winnen, en dat motto werd dan ook meermaals gehoord die zondag.

Nadat alle kinderen gelopen hadden, werden de rollen even omgedraaid. De kinderen stelden zich als enthousiaste supporters op voor ouders en leerkrachten, waarvan een klein groepje zich waagde aan een wedstrijdje van 3 volle toeren rond de piste. Zij probeerden zo nog een laatste punt in de wacht te slepen in de strijd voor de wisselbeker voor “De Snelste School van De Pinte”. Een school verdient deze beker op basis van het procentuele aantal deelnemers van de school, aangevuld met het aantal podiumplaatsen van de leerlingen én ouders voor de school.

De gemeentelijke basisschool van De Pinte mag ook in het schooljaar 2021-2022 een blij gezicht opzetten, want ze nemen de beker voor de zesde maal op rij mee naar huis - of beter gezegd: naar school. Dit hebben ze voornamelijk te danken aan de grote opkomst van hun leerlingen: bijna de helft van de school liep mee! Geen enkele andere Pintse school deed hen dat na, hoewel sommigen heel dicht in de buurt kwamen. Wij zijn alvast benieuwd wat komend jaar zal brengen!

Hier kan je alvast de uitslagen terugvinden:

Kinderen lagere school

Ouders en leerkrachten

En hier de foto's:

Foto's 1ste - 3de leerjaar

https://photos.app.goo.gl/EXn3wSEy1gQQs63z7

Foto's 4de - 6de leerjaar

https://photos.app.goo.gl/7RKDgxC4gMUQqV2U6

Foto's ouders, wisselbeker

https://photos.app.goo.gl/TtzHot92AUG2eYZx9 

Foto's medewerkers:

https://photos.app.goo.gl/UDSvfmPLQvUR5duFA