Voor het vierde jaar op rij reikt Atletiek De Pinte prijzen uit aan steratleten. Het betreft hier wel degelijk het seizoen 2020-2021, maar zoals de auto-industrie te lijden heeft onder de toelevering van chips, moesten ook wij enige tijd wachten op de felbegeerde gepersonaliseerde t-shirts. De laureaten lieten het echter niet aan hun hartje komen en werden maandag 7 februari na de training in de bloemetjes gezet.
Steratleten zijn niet noodzakelijk de atleten die de beste prestaties kunnen voorleggen. Het zijn wél de atleten die zich elke training opnieuw weer inzetten om te groeien in hun sport. Ze missen heel weinig trainingsmomenten, ze zijn op tijd aanwezig, ze zetten steeds hun beste beentje voor, ze luisteren naar de trainers en handelen respectvol. Kortom: ze zijn super enthousiast en een voorbeeld voor hun mede-atleten. Het is een plezier om dergelijke atleten in de groep te hebben en aan hen training te mogen geven.
 


Steratleten doen ook regelmatig mee aan wedstrijden. Dat was in 2020-2021 niet evident, maar de meesten van de steratleten zijn erin geslaagd toch wat wedstrijden mee te pikken. Bij de jongste categoriën was dat dan de nieuwe wedstrijdvorm voor kangoeroes en benjamins, die zeer werd gesmaakt. Binnenkort hopen we trouwens zelf onze eerste officiële wedstrijd als Atletiek De Pinte inrichten, net voor die doelgroep. Later meer daarover! Bij de pupillen en miniemen waren er slechts een handvol outdoor wedstrijden met meestal een beperking in het aantal deelnemers. De factor wedstrijddeelname speelde dus dit jaar iets minder mee in de quotering dan bij de vorige edities waardoor de laureaten voornamelijk werden aangeduid op basis van hun uitmuntend gedrag op training.
 


Uit handen van trainsters Skye en Laurann mochten Senne Decock en Lent Van Cauteren Tilley hun prijs ontvangen voor hun super gewaardeerde inzet bij de kangoeroes.
 


Bij de gelauwerde benjamins waren er twee die de prijs al eens eerder wonnen: Jonas Talloen in 2019 en Fien Buyse in 2020 werden nu geflankeerd door Jules De Smet. Ze kregen hun t-shirt van trainers Wido, Jürgen en Jan.
 


De pupillen 2020-2021 was een uitzonderlijk gemotiveerde lichting waardoor er in de eindstand maar liefst 8 atleten stonden met bijna het maximum van de punten. De trainer heeft dan de keuze gemaakt om de prijs dit jaar te schenken aan diegenen die hem nog niet eerder kregen. Sam, Margaux, Sien, Tess en Robin verdienen dus ook een luid applaus voor hun inzet, maar het zijn deze keer Ona Vermeren, Loïc Boydens en Andes Bogaerts die met een t-shirt vereerd werden. Ze kregen deze uit handen van trainer Sammy.
 


Bij de miniemen gingen Lars Cheyns en Bjarne Vanmelkebeke met de hoofdvogel lopen. De trainers waardeerden hun nooit aflatende vriendelijkhed en uitmuntend gedrag. Trainers Robbe en Joren konden jammer genoeg niet aanwezig zijn bij de uitreiking.
 
Er werd dit jaar door de jeugdcoördinator ook een prijs gegeven aan een atlete die al vier jaar na elkaar de hoogste score behaalt in het steratleet criterium. Haar inzet is dan ook fenomenaal: ze is bijna elke training aanwezig, doet altijd super haar best, helpt ook anderen bij het uitvoeren van de oefeningen en doet daarnaast waanzinnig veel wedstrijden mee. In al die jaren bleef ze steeds haar gemotiveerde zelve. Proficiat Luca Cocquyt met de verdienste GOUDEN STERATLEET.