Beste griezels, jullie waren allen geweldig op onze Halloweentraining van donderdag 24 oktober 2019. De doodshoofden hebben het nipt gehaald van de heksen. Gefeliciteerd!

*Op donderdag 24 oktober zal onze beruchte Halloweentraining opnieuw doorgaan. Allen leden en ouders van harte welkom.

 *Op zaterdag 2 november is er de 93e Schaal de Booser, de veldloop van KAAG op de terreinen van Don Bosco Zwijnaarde. Alle info (uurrooster en parcours) is te vinden op www.atletiekdepinte.be, Twizzit en bij de trainer van jullie kinderen.

*Op maandag 11 november zal er uitzonderlijk geen training zijn.

*Makro: een leuk steuntje  (https://www.leuksteuntje.be/sympathisanten)

Je kan ons eenvoudig financieel steunen door je MAKRO kaart te koppelen aan atletiek De Pinte.

Bij elke aankoop die je bij Makro doet, krijgen wij (Atletiek De Pinte) 3% van die aankoop. Met dit gespaard bedrag kunnen we materiaal en natura producten aankopen voor onze evenementen.

Ga naar https://www.leuksteuntje.be/sympathisanten, klik op de button “Ik wil een vereniging steunen”. Indien je nog geen account hebt, maak een account aan via my.makro.be en link uw kaart aan Atletiek De Pinte. Alvast bedankt!

*Ten slotte nodigen we jullie uit op het clubfeest van onze moederclub KAAG op zaterdag 9 november in de cafetaria van het sportpark Moerkensheide De Pinte.

 

Zin in een nieuwe sportieve uitdaging? Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken om ons jeugdtrainersteam te versterken. Meer info via www.atletiekdepinte.be of stuur een mailtje naar info@atletiekdepinte.be

Op zondagvoormiddag 29 september werd voor de 39 ste maal de scholenloop georganiseerd door de sportdienst De Pinte in samenwerking met de atletiekclub De Pinte op het sportpark Moerkensheide te De Pinte. Desondanks het minder goede weer hebben 220 schoolkinderen van de Gemeentelijke Basisschool De Pinte, de vrije Basisschool De Pinte, de vrije Basisschool Zevergem, leefschool de boomhut en de Kleine Prins De Pinte gestreden om de wisselbeker scholenloop. Het was de Gemeentelijke basisschool die voor de 5de maal op rij de wisselbeker naar hun school mocht meenemen. Als afsluiter was er nog een wedstrijd 1200m voor leerkrachten/ouders van de verschillende scholen van De Pinte – Zevergem. Alle foto’s en resultaten kunnen hieronder geraadpleegd worden. Op naar een succesvolle, sportieve editie 2020!

 

 

 

Vorig weekend stonden de laatste meetings van het zomerseizoen op het programma. Zaterdag was het aan de benjamins tijdens het PK meerkamp. 2 atleetjes zakten af naar Sint-Niklaas en zetten er mooie persoonlijke resultaten neer:

Sam Van Haudt (1e jaars)
60m 10.76, ver 2m95(PR), hockey 13m (PR), 600m 2.13.40

vierkamp: 846 punten (PR) - 12e plaats

Robin Dooms (2e jaars)
60m 9.97, ver 3m52 (PR), hockey 22m17 (PR), 600m 2.08.92

vierkamp: 1292 punten (PR) - 8ste plaats

Pupil Luca Cocquyt ging zaterdag naar de medaillemeeting in Ninove waar ze op het einde van het seizoen nog 2 PR scherper stelde!

Luca Cocquyt:

60m 9.72, ver 3m56 (PR), hockey 22m69 (PR)

 

Beste leden en ouders, Op maandagavond 7 oktober 2019 zal er een infomoment gehouden worden in deel I van de cafetaria van het sportpark Moerkensheide en dit van 18u20 - 19u30 (tijdens de training). Er zal meer uitleg gegeven worden over het nieuwe atletiekseizoen 2019-2020 door onze jeugdcoördinator Sammy en aansluitend zal onze voorzitter Koen de werking van ons online systeem Twizzit (reeds 1 jaar in gebruik door atletiek De Pinte) uit te doeken doen. Nadien kunnen er vragen gesteld worden door de aanwezigen. We hopen veel ouders te mogen verwelkomen op ons infomoment en kennis te mogen maken met de nieuwe leden. De trainers zullen de leden die op training aanwezig zijn, begeleiden tot wanneer het infomoment beëindigd is. Dus geen nood als het infomoment een paar minuten over tijd gaat.

Onze eerstvolgende activiteit is onze Halloweentraining op donderdag 24 oktober 2019. Er zal dan een speciale training voorzien worden waarbij alle leden verkleed naar de training kunnen komen. Na de training zal er een hapje en een drankje voorzien worden voor de aanwezige leden.

Alvast veel plezier in het nieuwe atletiekseizoen 2019-2020.

Het was zonnig, vorig weekend op de laatste grote piste afspraak van het jaar. 

Natuurlijk veel KAAG atleten en ook op dit topniveau veel KAAG medailles. Jente Hauttekeete (schol ver-100mH) en Senne De Vos (cad 100-200m) haalden zelfs tweemaal goud ! Sterke prestatie jongens ! Daarnaast was er ook zilver voor het junioren team op de 4x400m, met Thibeau Verniers. Brons was er voor Siebe Hauttekeete op de 300m horden met een nieuw clubrecord. Ook Senne had het clubrecord 200m cad scherper gesteld en Jente het clubrecord ver voor scholieren met een straffe 7m 01.

Voor meer details en een aantal medaillewinnaars zelf aan het woord: https://kaag.be/blog/2019/09/15/bk-cad-schol-moeskroen-15-september/?fbclid=IwAR0TbWBAVV1drB4yyapg9iogn2yK3xYKI8SLUnz4FDh7zFIJBXp0Fu8crZA

Dit waren  de resultaten van de atleten aangesloten in De Pinte :  

Echt spannend was het niet daar in Tienen. Reeds na de eerste twee proeven stonden we aan de leiding. We bouwden onze voorsprong stelselmatig uit om uiteindelijk met maar liefst 20.5 punten meer dan de dichtste achtervolger de beker binnen te halen. Er was een lekker septemberzonnetje, een heerlijk uitgebreid KAAG buffet en bijzonder amicale sfeer. Onze Pintse delegatie bestond uit zes pupillen en één miniem. Heel wat van hen slaagden er nog in om als afsluiter van het seizoen pr's scherper te stellen. Het aflossingsteam met o.a. Titus, Sander en Maxime kon 9 punten in de wacht slepen. Tomas etaleerde zijn talent op de 1000m en bracht KAAG zo 8 punten bij. Bescheiden bijdragen maar toch zeer gewaardeerd.

 

Een aantal recreant joggers in actie op de 30ste Zwalmjogging (criterium Vlaamse Ardennen) zaterdag 14 september 2019. Antoine, Anouschka, Danny, Sarah en Peter hebben de heuvels onder een stralende zon onder handen genomen.
 

Luca in actie op de Athletics Classic te Deinze op zaterdag 7 september 2019. Foto's en resultaten:

SPONSORS
Binnenkort

©Atletiek De Pinte 2018, website powered by Twizzit.com