Deze avond toch een aantal bekende gezichten van atletiek De Pinte gezien op de jaarlijkse Scheldeveldejogging in De Pinte: Ellen, Annick, Sarah, Annouschka, Alexander, Peter, Danny, Elly, René, Antoine, Ginette en Daan met grote zus! Deze editie met een mooi vernieuwd parcours.

Zondag 6 september was het de beurt aan 3 benjamins, 3 pupillen en 2 miniemen om er hun Pintse troeven uit te spelen in de jeugdmeeting te Sint-Niklaas. De meest opvallende prestatie was die van Rens: hij wist zich met een nieuw PR op de 1000m naast het meeting goud ook te verzekeren van de vijfde plaats op de nationale ranglijst.

 

Twee pupillen trokken zaterdag naar Aalst om er meer dan behoorlijke prestaties neer te zetten en enkele grote kapen te ronden: Tess die van de 3m in het ver en de 5m in het kogel, Margaux die van de 4 minuten in de 1000m.

Mooie weergave van wat een 400m lopen is. 
De focus bij de start, uit te startblokken schieten en gaan, de pijn en verzuring in de benen trachten te overwinnen in de laatste meters en dan de ontlading en de glimlach als de klok stopt en je ziet dat je een persoonlijk record hebt gelopen.

Na 5 jaar geeft Danny de fakkel van secretaris door aan Isolde, mama van Sien en Tijs. Danny blijft wel actief als bestuurslid en medewerker van de club. 

Via onderstaande link kunnen de recreant joggers zich inschrijven voor het nieuwe jaar joggingplezier dat start op 1 oktober 2020. We verwelkomen jullie graag op maandag - en donderdagavond om 18u30 op het sportpark Moerkensheide: 

Op zondag 30 augustus 2020 was er een jeugdmeeting in Vorst. Rens en Luca (60m 9.64 - 1000m 3:57.51) waren van de partij. Rens verbeterde zijn PR op de 1.000m: 3:03.69. Gefeliciteerd!

Jente en co. hadden dus toch nog een meerkamp gevonden in het verre Wijchen in Nederland, 200 km van De Pinte.

De concurrentie was niet super, maar hij zocht vooral wedstrijdritme. Gelukkig was Milan (AC Deinze), op verzoek van Jente, er ook bij en dat maakte het nog net iets leuker, bekend volk.

Op dag 1 was er heel mooi weer en dit vertaalde zich ook in 3 recordjes, 100m in 11.10s, kogel met 14m93 en de afsluitende 400m in 50.20s. Het verspringen was matig met 6m77. De 7m zat er in maar een nipte 0 besliste er anders over. Hoogspringen was vrij goed met alweer een sprong over de 2m: 2m01.

 

Het weekend van 15 en 16 augustus was er het Belgisch kampioenschap atletiek in Brussel.
Daar deed Aaron Botterman mee aan de 800m.
Op zaterdag won hij zijn reeks met de vierde beste tijd van alle deelnemers.
Op zondag werd hij vierde in de finale.

Vier jongedames samen goed voor acht persoonlijke records. De extra lange voorbereidingsperiode heeft hen duidelijk goed gedaan.
Luca wist zich met een verbetering van 70cm in het kogelstoten en 4m57 in het hockeybal tweemaal in de top 10 van de nationale ranglijsten te werpen. Op training flirt ze trouwens regelmatig met de 8m kaap met de 2kg zware kogel, dus we mogen ons nog aan iets verwachten. Ze sleurt Margaux en Tess mee in haar kielzog die er allebei ook technisch op vooruit zijn gegaan.
Lies, die binnenkort de overstap maakt naar de cadetten, weet goed stand te houden tussen haar Gentse concullega's in de sprintnummers en verbetert zich gestaag over de hele lijn.

      

SPONSORS
Binnenkort

©Atletiek De Pinte 2018, website powered by Twizzit.com