Nieuw Belgisch indoor record 4x200m voor de junior heren Jente Hauttekeete, Benjamin Evrard, Arne Dendoncker en Lars Coene (1.31.63) op de VS meeting van zaterdag 11 januari 2020! Gefeliciteerd mannen!

Met de STAX eindejaarsmeeting op zaterdag en de kerstveldloop in Ertvelde hadden onze atleten de keuze tussen zowel indoor als cross. Tess deed als enige de dubbel en trad aan in beide wedstrijden. Ze ging op zoek naar de 10" grens op de 60m, maar zal nog even moeten wachten voor dat doel wordt bereikt. Maar geduld en hard werk wordt ongetwijfeld beloond.
Lies bevestigde haar goede vorm door alweer een nieuw PR op de 150m en een mooie 8.76 - slechts 2 honderdsten boven haar besttijd - op de 60m.
Tijdens de cross waren alle ogen gericht op gevestigde waarden Sam en Sien. Beide meisjes haalden een mooie vijfde plaats. Maar het was Tijs die voor de uitschieter zorgde met een knappe vierde stek. Proficiat!


De Pintse atleten blijven de weg vinden naar de Gentse topsporthal. Afgelopen zaterdag (21/12/2019) vonden we 21 ons bekende namen (4 benjamins, 13 pupillen en 4 miniemen) tussen de hele resem deelnemers. Omwille van organisatorische problemen waren er nogal wat verschuivingen in de effectieve starttijden t.o.v. het uurrooster. Daardoor kwam niet iedereen even goed opgewarmd aan de start. Zeker de prestaties op de 1000m hadden daar onder te lijden, al zijn er ook uitzonderingen zoals Margaux die haar PR op die afstand liet sneuvelen met maar liefst 5.6 seconden.
Een prestatie die in het oog springt is die van Cas die zonder specifieke opwarming en amper 3 minuten na zijn succesvolle 60m zomaar eventjes bijna 7m gooit met de 2kg zware kogel. Je moet het maar doen als eerstejaars!
Pechvogel van de dag was Cédric, die ten val kwam tijdens de 60 horden, maar zijn karakter toonde door toch nog de race uit te lopen

 

 

Beste leden,

Tijdens de Kerstvakantie gaan de trainingen gewoon door.  De afgelopen dagen hebben jullie allemaal (leden) een mail ontvangen met een document voor (gedeeltelijke) teruggave lidgeld mutualiteit. Dit document is eveneens beschikbaar via jullie online Twizzit account.

Op donderdag 9 januari 2020 is er ons jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie dat doorgaat in de cafetaria (Deel II en III) van het sportpark Moerkensheide. De receptie start om 18u30 (einde rond 21u) en vanuit de cafetaria kunnen jullie allen jullie kinderen bezig zien tijdens de training. We zoeken nog een aantal vrijwilligers die willen meehelpen om de broodjes te smeren vanaf 18u tot 18u45. Wie wil meehelpen kan een berichtje sturen naar danny@atletiekdepinte.be of via Twizzit.

Evenementen 2020:

 

De Moerkensheidelopers op de warmathon in Gent! 

Wie een jaarboek 2019 en/of een zomerkalender 2020 wenst aan te kopen dan graag tegen ten laatste 31 december 2019 een berichtje sturen naar Sofie (secretaris KAAG, kaag@val.be).

 

De regenbuien van vrijdag en zaterdag hadden de nodige plassen achtergelaten op het parcours en het stormweer van afgelopen nacht was gaan liggen. Het zonnetje scheen over het recreatiedomein Nieuwdonk, ideale omstandigheden voor een veldloop! Alle Pintse crossers kwamen over de meet zoals het in een veldloop hoort te zijn: moe maar voldaan en met de nodige modderspatten op gezicht, benen en rug.

 

Jaarlijks organiseert het gemeentebestuur uit De Pinte het vrijwilligersfeest in het OCP. Op vrijdagavond 13 december 2019 werden 3 laureaten verkozen: cultuur, jeugd en sportverdienste. In de categorie sport mocht Jente Hauttekeete de prijs van "Sportverdienste 2019" in ontvangst nemen. Gefeliciteerd!

Jente Hauttekeete blikt vooruit: "Tweedejaars een beetje plagen"

Zaterdag waren er maar liefst 8 benjamins, 21 pupillen en 2 miniemen uit De Pinte aanwezig op de Trakks KAAG Indoor meeting.
Het wedstrijd virus is zich langzaam maar zeker aan het verspreiden binnen onze club.
Voor sommigen waren het de eerste aarzelende stapjes op de indoor piste, de anderen konden op zoek gaan naar een persoonlijke record op hun favoriete nummers.
Iedereen gaf het beste van zichzelf en dat leverde heel mooie prestaties op met heel wat PR's. Dank aan de trainers voor de begeleiding: Sammy, Wido, Jürgen en Robbe

 

SPONSORS
Binnenkort

©Atletiek De Pinte 2018, website powered by Twizzit.com